Dini Rüya tabiri kaynaklarına göre rüyada canavar görmek, hem zorluklarla yüzleşeceğinize hem de bu zorluklardan kurtulabileceğinize işaret eder. Kurt, ejderha gibi hayvanlarda rüya tabirlerinde canavar olarak yorumlanmaktadır.

Genç Gazete Rüyada Canavar Görmek Ne Demek (6)

Molla Cami'ye göre rüyada canavar görmek

Molla Cami, rüyada canavar görmenin, hayatın zorluklarına işaret ettiğini belirtir.Bu rüyayı gören kişinin düşmanları vardır. Özellikle canavar tarafından kovalandığını görenler, düşmanlarının şerrinden kurtulacaklarına inanabilirler.

Rüyada cemaat ve topluluk görmek ne anlama gelir? Dini rüya tabirleri Rüyada cemaat ve topluluk görmek ne anlama gelir? Dini rüya tabirleri

Genç Gazete Rüyada Canavar Görmek Ne Demek (1)

Diyanet'e göre rüyada canavar görmek

Diyanet ise, rüyada canavar görmenin genellikle müjdeli haberler alınacağını ifade eder. Aynı zamanda, bir miras yoluyla mal veya para elde edileceğine delalet ederken, canavarın saldırısına uğramak ise maddi kayıplara işaret eder.

Kişinin rüyasında bir canavarın kendisine bir zararının dokunmadığını görmesi; o kimsenin zor olan bir işini kolay bir şekilde başaracağına işarettir.

Genç Gazete Rüyada Canavar Görmek Ne Demek (4)

İmam-ı Nablusî ve Seyyid Süleyman'a göre rüyada canavar görmek

İmam-ı Nablusî, canavarın rüyada görülmesini iyiye yormazken, "Rüyada canavar görmek, kötü asıllı bir kimse ile harp ve hileye delalet eder." der.

Seyyid Süleyman kurtların zalim ve hain kişilere işaret ettiğini vurgular. Kurt eti haram, sütü ise korku ve endişeyle yorumlanır. Rüyada kurt görmek; zalim, hain, yalancı bir patron ve idareciye işarettir.

Bir kimsenin rüyasında bir canavar görmesi; mal ve evlâd yönünden kuvvetli olan bir kimse ile karşılaşıp tanışacağına işarettir.

Genç Gazete Rüyada Canavar Görmek Ne Demek (5)

Ebu Said'ül Vaaz ve Kirmani'ye göre rüyada kurt canavar görmek

Kirmani'ye göre: Rüyasında bir kurtu öldüren, islamdan döner. Başka bir rivayete göre, düşmanını kahreder. Kurt başı gören, büyük kıymet ve makam sahibi olur.

Kurt derisi veya kurt kemiği bulmak; malla yorumlanır. Kurt tarafından ısırıldığını gören, devletten zarar görür. 

Ebu Said'ül Vaaz'a göre kurt görmek, zalim bir düşmanla karşılaşılacağı anlamına gelir ve evinize hırsız gireceğine işaret edebilir.

Genç Gazete Rüyada Canavar Görmek Ne Demek (3)

İhya'ya göre rüyada kurt canavar görmek

Kurt avlamak ferahlık ve sevince, kurdun derisi ve kemiği ise mala işaret eder. Kurt görmek suçsuz bir kimseyi suçlamaya, amir yahut büyüğünden hoş bir söz işitmeye işaret eder.

Kurdun ısırması zarara, kurt görmek düşmana ve hırsıza, Kurdun koyunla dost olduğunu görmek gösteriş ve nifaka, Kurdun evcil bir hayvana dönüşmesi hırsızın tövbekar olmasına işarettir.

 Hazırlayan: Ayhan Talha Bayraktar

Kaynak: Nablusi Rüya tabirleri