Rüyada Gökyüzünde Uçan Çekirge Sürüsü Ne Anlama Gelir?

İhya tabirine göre, gökyüzünde görülen ve bulut halinde uçan çekirge sürüsü, o bölgeye gelecek azap ve üzüntüye işaret eder.

“Gökyüzünde görülen ve bulut halinde uçan çekirge sürüsü, o bölgeye gelecek azap ve isabet edecek üzüntüye, yeryüzünde görülen, yürüyen ve fakat uçamayan çekirge, zarar verme fırsatı bulamayan düşmana, zararsız olarak görülen çekirgeler korku ve sıkıntıdan kurtulmaya, çekirge yemek rızka, onları bir kap içinde görmek nakit paraya, güneş ışığına engel olmayan ve siyah bir bulut kümesi oluşturmayan çekirge sürüleri yağmura delalet eder.”

Genc Gazete Rüyada Çekirge Görmek Grasshopper (3)

Rüyada Çekirge Yemek ve Görmek

Diyanet kaynaklarına göre, rüyada çekirge görmek, Allah’ın askerlerine ve azaba delalet eder. Ayrıca çekirge, Hz. Mûsâ’nın mucizelerindendir. Bir kimsenin rüyasında bir yerden çekirge çıktığını veya havada uçtuğunu görmesi, o yere inecek kötü bir asker veya zarar verecek bir yağmurun yağacağına yorumlanır.

Genc Gazete Rüyada Çekirge Görmek Grasshopper (7)

“Rüyada çekirge yenildiğini veya çekirgeden bir şey alındığını görmeniz, sizin rızıklanacağınıza, rüyanızda çekirgeleri bir çanak içine dökülmüş halde görmeniz; altın ve gümüşe, rüyada etrafta dolaşan zararsız çekirgeler görmeniz ise; keder ve üzüntüye maruz kalacağınıza yorumlanır.”

Genc Gazete Rüyada Çekirge Görmek Grasshopper (2)

Rüyada Çekirgenin Farklı Tabirleri

Nablusi’nin yorumuna göre, rüyada çekirge, azap ve Allah’ın askeridir. Çekirge Musa (A.S.)'ın mucizelerindendir. Çekirgenin henüz uçmayanları, ahlak ve gidişatları kötü ve şerli olan askerdir. Çekirge, yeryüzünün nebatattan yoksun olmasına delalet eder.

Genc Gazete Rüyada Çekirge Görmek Grasshopper (5)

Rüyada Altın Çekirge Yağması

Rüyada üzerine altın çekirge yağdığını gören kimseye, Allah, zayi olmuş malının bedelini ihsan eder. Eğer üzüntü ve kederi varsa bundan kurtulur.

Genc Gazete Rüyada Çekirge Görmek Grasshopper (8)

Rüyada çekirge, kavgada birbirine karışan askerdir. Bazan da çekirge, ev ve tavana düştüğünde yağmura delalet eder. Görülen çekirgeler insanlarla yahut yer ile gök arasında gerçekten çok olurlarsa bu rüya azap demektir.”

Genc Gazete Rüyada Çekirge Görmek Grasshopper (4)

Seyyid Süleyman’a Göre Rüyada Çekirge Görmek

Seyyid Süleyman’a göre, rüyada uçan çekirge görmek askere, pişmiş çekirge görmek ise altın ve gümüş paraya işarettir. Çekirge yediğini görmek hayır ve menfaattir.

Genc Gazete Rüyada Çekirge Görmek Grasshopper (6)

Ebu Said’el Vaaz’a Göre Çekirge Görmek

Ebu Said’el Vaaz, rüyada çekirge görmeyi kavga, fırtına, yağmur, çok söz ve bela ile yorumlamıştır. Bir yerde çekirge topluluğu görmek, o bölgeye inecek musibete işarettir.

Kaynak: Haber Merkezi