Rüyada Çene Ne Anlama Gelir?

Rüyada çene görmek, çeşitli kaynaklara göre farklı şekillerde yorumlanmıştır. Çene, evin reisi, aşiret başkanı ve yerel yönetim lideri gibi önemli figürlere işaret eder. Aynı zamanda, abdestle ilişkilendirilerek ruhsal temizlik ve söz güzelliğiyle de bağlantılıdır.

Genc Gazete Rüyada Çene Görmek Ne Demek Dini Rüya Tabirleri Jow (8)

İhya'nın Yorumuna Göre Rüyada Çene Görmek

İhya: Evin reisine, yerel yönetimin başı da bulunan kimseye, yüz bütünlüğüne uygun, güzel çene abdestle hasıl olan nura ve söz güzelliğine, uzun çene laf ebeliğine, gereksiz ve uzun konuşmaya delalet eder.

İhya'ya göre rüyada çene görmek, kişinin evindeki ve çevresindeki liderlik pozisyonlarına işaret eder. Uzun çene, gereksiz ve uzun konuşmaların habercisi olarak görülür.

Genc Gazete Rüyada Çene Görmek Ne Demek Dini Rüya Tabirleri Jow (6)

Molla Cami'nin Yorumuna Göre Rüyada Çene Görmek

Molla Cami: Rüyada görülen çene, aşiret başkanına ve nesli çok adama işarettir. Çenesinin uzadığını gören kimse, bağırır, gereksiz ve faydasız söz söyler ve kuvvetten sonra zayıflığa düşer. Çene, insanın görünen maldan süslenip bezendiği şeye yahut kendisinde kuvvet ve yardımda bulunan ve haline uygun ana-baba, yahut çocuğuna yahut hizmetçisine yahut müstakil bulunacağı büyük rütbesine işarettir. Bazan çene, abdesti tam ve güzel almaya işarettir.

Molla Cami'ye göre çene, aşiret başkanı ve güçlü bir lidere işaret eder. Uzun çene, bağırıp çağırmayı ve faydasız sözler söylemeyi simgelerken, çene aynı zamanda kişinin maddi süslerini ve destek aldığı kişileri de temsil eder.

Genc Gazete Rüyada Çene Görmek Ne Demek Dini Rüya Tabirleri Jow (5)

Diyanet ve Nablusi'nin Yorumuna Göre Rüyada Çene Görmek

Çene ve Aile İlişkileri

Diyanet: İmam-ı Nablusî'nin yorumuna göre: Rüyanızda çene görmeniz; kalbinizin reisi olacağınıza, rüyanızda çenenizin uzadığını görmeniz; bağırıp çağıracağınıza, lüzumsuz ve faydasız sözler konuşacağınıza ve kuvvetli iken zayıflayacağınıza delalet eder. Rüyada çene ve damak görülmesi; bazen de karı-kocaya, iki ortağa ve iki çocuğa yorumlanır.

Diyanet ve Nablusi, rüyada çene görmenin kalbin reisi olacağına ve aile içindeki ilişkileri temsil ettiğine inanır. Çenenin uzaması, gereksiz konuşmaları ve kuvvetten düşmeyi ifade eder.

Genc Gazete Rüyada Çene Görmek Ne Demek Dini Rüya Tabirleri Jow (3)

Çene ve Liderlik

Nablusi: Rüyada görülen çene, aşiretin reisine ve nesli çok adama ve yanında aşiretin topluluğu olan kimseye delalet eder. Çenesinin uzadığını gören kimse, bağırır, malayani ve faydasız söz söyler ve kuvvetten sonra zayıflığa düşer. Çene, insanın görünen maldan süslenip bezendiği şeye yahut kendisinde kuvvet ve yardımda bulunan ve haline uygun ana - baba, yahut çocuğuna yahut hizmetçisine yahut müstakil bulunacağı büyük rütbesine delalet eder. Bazan çene, abdesti tam ve güzel almaya, bazan da evin direğine delalet eder. Rüyada insanın gördüğü çene ve damak, karı, kocaya, iki ortağa yahut iki çocuğa delalet eder.

Genc Gazete Rüyada Çene Görmek Ne Demek Dini Rüya Tabirleri Jow (7)

Nablusi'ye göre çene, aşiret başkanı ve güçlü bir lideri temsil eder. Çene, aynı zamanda kişinin süslenmiş mal varlıklarını ve destek aldığı yakınlarını simgeler.

Rüyada çene görmek, genel olarak liderlik, aile ilişkileri ve kişisel süslerle bağlantılıdır. Uzun çene ise gereksiz ve faydasız konuşmaları ifade eder.

Genc Gazete Rüyada Çene Görmek Ne Demek Dini Rüya Tabirleri Jow (1)ATB

Kaynak: Haber Merkezi