Molla Cami'ye göre rüyada cinsel ilişki

Rüyada cins-i münasebette bulunmak büyük bir rütbeye işaret eder. Düşmanı ile cinsi münasebette bulunduğunu gören kimse, düşmanına galip gelir. Dostlarının birisiyle cinsi münasebette bulunduğunu gören kimse onlara iyilik eder.

Rüyada tanımadığı bir adamla cinsi münasebette bulunduğunu gören kimse, malca israf eder. Münasebette bulunmak, borcu ödemeye, üzüntü ve kederli kimsenin, üzüntü ve kederden kurtulmasına işarettir.

Rüyada cinsel ilişki de bulunmak istediği bir kadının erkek olduğunu gören kimse, memur olmak istiyorsa, olamaz ve ümit ettiği şey de gerçekleşmez.

Rüyada küçük bir kızla cima ettiğini gören kimse, bakire bir kızla evlenir.

Genç Gazete Hangi Kadınlarla Evlenilmez Kişi Hangi Akrabaları Ile Evlenemez Nikah Evlilik Dügün Nisan (6)

Nablusi'ye göre rüyada cinsel ilişki

Rüyada cima etmek büyük bir rütbeye delalet eder. Rüyada görülen cimada meni görülse ve uyandığında üzerine guslün farz olduğunu görse, bu rüya batıl bir rüya olduğundan tabir edilmez. Çünkü bu hal ihtilam halidir.

Düşmanı ile cima ettiğini gören kimse, düşmanına galip gelir.

Dostlarının birisiyle cima ettiğini gören kimse, onlara iyilik eder.

Tanımadığı bir adamla cima ettiğini gören kimse, malca israf eder. Cima, borcu ödemeye, üzüntü ve kederli kimsenin, üzüntü ve kederden kurtulmasına delalet eder.

Genç Gazete Hangi Kadınlarla Evlenilmez Kişi Hangi Akrabaları Ile Evlenemez Nikah Evlilik Dügün Nisan (5)

Seyyid Süleyman'a göre rüyada cinsel ilişki

Danyal (a.s.) buyurmuştur ki: Rüyasında cinsi münasebette bulunduğunu gören, bilhassa boşalma vaki olursa, muradına erer.

Rüyada Karısıyla adeti üzere münasebette bulunduğunu gören, ona iyilik eder.

Nikah caiz olmayanlardan biriyle ilişki kurduğunu görenin, o kadına karşı sevgisi azalır. Belki aralarında bir bozukluk hasıl olur.

Vefat etmiş karısıyla münasebette bulunduğunu görenin rüyası, hayra yorulmaz.

Genç Gazete Hangi Kadınlarla Evlenilmez Kişi Hangi Akrabaları Ile Evlenemez Nikah Evlilik Dügün Nisan (4)

Ebu Said'e göre rüyada cinsel ilişki

Ebu Said'ül Vaaz demiştir ki: Cima rüyası arzuya nail olmaktır. Devlet büyüklerinden biriyle cima ettiğini gören, onlardan hayır ve menfaat sağlar.

Meçhul bir gençle beraber olduğunu gören, adaletli davranır. Bir bakireyle münasebet kuran, o sene güzel bir kadın alır.

Genç Gazete Hangi Kadınlarla Evlenilmez Kişi Hangi Akrabaları Ile Evlenemez Nikah Evlilik Dügün Nisan (3)

Kirmani'ye göre rüyada cinsel ilişki

Kirmani ise rüyasında karısıyla cima ettiğini gören kişinin ailesine hayırlı olacağını belirtir. Karısıyla cima eden ve onun üreme organını gören, büyük hayra erer. Kadın salihlerden, dindarlardan ise, hayır daha da büyüktür. Şayet kadın hafif meşrep ise, hayır daha az olur. Meçhul kadın, tanınan kadından iyidir.

Genç Gazete Hangi Kadınlarla Evlenilmez Kişi Hangi Akrabaları Ile Evlenemez Nikah Evlilik Dügün Nisan (2)

El Salimi'ye göre rüyada cinsel ilişki

El Salimi, rüyasında cima eylediğini lakin boşalmadığını gören kişinin güç ve gizli ilimleri arayacağını söyler. Münasebette bulunamadığını görenin maksadı hasıl olmaz.

Hristiyan ve Yahudi bir kadınla beraber olduğunu gören, devlet idarecileri vasıtasıyla mala nail olur.

Genç Gazete Hangi Kadınlarla Evlenilmez Kişi Hangi Akrabaları Ile Evlenemez Nikah Evlilik Dügün Nisan (1)

İbn-i Kesir'e göre rüyada cinsel ilişki

İbn-i Kesir, cima rüyasının hayra ve sevince delalet ettiğini belirtir. Nikah caiz olmayan bir kadınla beraber olmak, gayr-ı meşru çocuğa işarettir.

görmek, kişinin din ve dünyalık olarak istediği şeye kavuşmasına, lezzete, menfaate, rahatlamaya ve iç huzuruna ermeye işarettir.

Kendi eşiyle cinsi münasebette bulunduğunu görmek, eşinden arzu ettiği şeye nail olmaya, eşinin de kendinden umduğu şeye kavuşmasına delalet eder.

Rüyada zina etmek, ihanetle tabir olunur. Komşunun karısıyla beraber olduğunu görenin rüyası, hayra yorulmaz.

Genç Gazete Rüyada Cennet Bahçe Çiçek (11)

İhya'ya göre rüyada cinsel ilişki

de bulunduğunu görmek, kişinin, din ve dünyalık olarak istediği şeye kavuşmasına; lezzete, menfaate, rahatlamaya ve iç huzuruna ermeye; Kendi eşiyle cinsi münasebette bulunduğunu görmek, eşinden arzu ettiği şeye nail olmaya, eşinin de kendinnden umduğu şeye kavuşmasına; Bir çocukla münasebette bulunmak bir bilaya duçar kalmaya işaret eder.

Bir delikanlı ile bu işi yapmak sonsuz bir meşakkate uğramaya, Çirkin ve eski elbiseli bir kadınla cinsi münasebette bulunmak şerre, mütesetter ve iyi giyimlir bir kadınla bu işi yapmak hayra; Erkek kardeşiyle bu işi yapmak, onun tarafından aşağılanıp horlanmaya, Yoksul kimsenin oğluyla cinsi münasebette bulunması, onu ilim tahsili için hocaya/ okula göndermesine; zengin ise oğluna mal ve dünyalık bırakmasına işarettir.

Kendi kendine cinsi münasebette bulunduğunu görmek kimseye himmet etmemeye, iyiliğini bekleyenlerden bunu esirgeyerek cimrilik etmeye; bunu yapan kimse fakir ise hastalanmasına yahut nikah düşmeyen bir yakınına yaklaşmasına; Bir kadının başka bir kadınla cinsi ilişki kurduğunu görmesi, onun sırlarına vakıf olmaya, eğer bu kadını tanımıyorsa, boş ve anlamsız bir işle meşgul olmasına işarettir.

Rüyada arka taraftan bu fiili işlemek, olmayacak şeyi arzu etmeye ve bu yolda malını harcamasana, Kadının ölmüş erkekle, erkeğin de ölmüş bir dişi ile ilişkide bulunduğunu yahut ölünün kendisiyle münasebette bulunduğunu görmek vefat edip o ölünün bulunduğu mezarlığa defnedilmeye delalet eder.

Genç Gazete Rüyada Cennet Bahçe Çiçek (10)

Kaynak: Nablusi Rüya tabirleri