Rüyaların Gizemli Dünyası

Rüyalar her zaman insanlığın merakını uyandırmıştır. Özellikle hamilelikle ilgili rüyalar, birçok farklı yorum ve anlam içerir. Rüyada hamile birini görmek, rüya sahibinin yaşamında beklenmedik sürprizlerin habercisi olabilirken, kendini hamile görmek ise önemli işlerin gerçekleşeceğinin işaretidir.

Rüyada Hamilelik

Diyanet Yorumları

Rüyanızda hamile bir kimse ile karşılaştığınızı görmeniz; iş yerinizde veya aile içinde sizi birtakım sürprizlerin beklediğine, rüyanızda kendinizin hamile olduğunuzu görmeniz; beklediğiniz önemli bir işin gerçek olacağına veya sevindirici bir haber alacağınıza yorumlanır.

Genç Gazete Rüyada Hamilelik (5)

İhya'nın Tabirleri

Hamile olduğunu görmek üzüntüye, tazarru ve niyazda bulunmaya, Doğum yaptığını görmek üzüntüden kurtulmaya, kız doğurduğunu görmek borçlanmaya, doğurduğu kızın öldüğünü ve onun için mezar kazdığını görmek borcunu ödemeye delalet eder.

Genç Gazete Rüyada Hamilelik (4)

 Diğer Kaynaklar

Kadınlar için kendi veya başkasını hamile görmek günah ve suç işleyeceğine; kızlar için kendi hakkında yapılacak dedikodulara işarettir.
Rüyada hamile bir kimse ile karşılaşmak, iş yerinizde veya aile içinde sizi bazı sürprizlerin beklediğine, kendinizin hamile olduğunu görmek, beklediğiniz önemli bir işin hakikat olacağına veya müjdeli bir haber alacağınıza işarettir.
Ebu Said'ül Vaaz demiştir ki: Bir kadının kendini gebe görmesi; maldır. Aynı rüyayı erkek görürse, hüzün ve kederle yorumlanır.
Genç Gazete Rüyada Hamilelik (2)
Kirmani şöyle diyor: Rüyasında gebe olduğunu görenin; malı artar. Zevcesinin hamile olduğunu görenin; dünya ile alakalı bir talebi olur. Bu rüya; gerek erkek, gerek kadın için iyidir. Bir hayvanın hamile olduğunu görmek; hayır ve menfaattir.
Nablusi: Rüyada gebe kadını görmek, üzüntü ve kedere ve gizli işlere delâlet eder.
Erkeklerin gebeliği, âlim için ilminin fazlalığına, sanatkâr için hiç kimsenin yapamayacağı bir şeyi yapmasına delâlet eder.
Genç Gazete Rüyada Hamilelik (1)
Erkeğin, kendisini gebe olduğunu görmesi, insanlardan gizlediği ve fazlalaşıp ortaya çıkmasından korkulan ağır bir üzüntü ve kedere delâlet eder.

Molla Cami: Dul kadın ve genç kızın kendilerim gebe görmeleri, evlenmelerine işaret eder.

Rüyada hamilelik görmek, rüya sahibinin kişisel yaşamında, iş hayatında ve hatta ruhsal durumunda önemli ipuçları veriyor. 

Hazırlayan: Ayhan Talha Bayraktar