İşte rüyada incir görmekle ilgili bilmeniz gerekenler. Dini Rüya tabirleri ve İslami rüya tabirleri

İncir Rüyalarının Derin Anlamı

Rüyada incir görmek, çeşitli kültürler ve yorumcular tarafından farklı şekillerde değerlendirilmiştir. Genel olarak incir, bolluk ve bereketin yanı sıra bazı durumlarda uyarı işareti olarak da kabul edilir.

İncirin rengine göre değişen anlamları keşfederek, bu sembolün rüyalarınızda size ne söylemeye çalıştığını anlamaya bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

Genç Gazete Rüyada Incir Görmek (1)

Renklere Göre İncirin Anlamları

Diyanet ve çeşitli rüya tabircilerine göre incirin rengi, rüyanın anlamında önemli bir rol oynar. Sarı incir genellikle hastalık, siyah incir pişmanlık, yeşil incir ise hayra erişmek olarak yorumlanır.

Mevsiminde yenen bir incir, rüya sahibinin hayırlara nail olacağının işaretidir.

Ebu Saîd el-Vâiz'in yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında incir yediğini görmesi; o kimsenin neslinin çoğalacağına, bir yoruma göre de o kimsenin rızık elde edeceğine işaret eder.

Genç Gazete Rüyada Incir Görmek (2)

İncir ve Mal Varlığı

Nablusi'ye göre rüyada incir görmek, mala, bolluğa ve rızkın kolay elde edilmesine işaret eder.
Mevsiminde siyah incir, hayırdır. Beyaz incir siyahtan daha da hayırlıdır. Mevsimsiz görülen incir, rüya sahibinin kıskançlığına delalet eder.
Rüyada aldığı inciri yemeyen, para ve mal elde eder
İncir ağacı ise, zengin ve faydalı bir kişiye delalet eder.
Bazı tabirciler demişlerdir ki: İncir ağacı; insanın evini ve geçim kaynağını temsil eder. Bahçesinde bir veya birçok incir ağacı gören, rızk sahibi olur.

Genç Gazete Rüyada Incir Görmek (4)

İncir Ağacı Rüyalarının Anlamı

Rüyada incir ağacı görmek, büyüklük ve zenginlikle yorumlanır. Ağaca çıkmak dostluk, ağaçtan düşmek ise bir hayırsever insanla olan bağların kopması anlamına gelebilir.

İncir ağacının kökünden kopup kuruması, önemli bir kişinin kaybına işaret edebilir.

Rüyalar, bize bilinçaltımızın derinliklerinden mesajlar gönderir. Rüyada görülen incir, hayatımızın çeşitli yönlerine dair önemli ipuçları sunabilir. 

Genç Gazete Rüyada Incir Görmek (5)

Hazırlayan: Ayhan Talha Bayraktar

Editör: AYHAN BAYRAKTAR