Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, Türkiye'de eğitim ve istihdam alanında yer almayan (NEET) 3,2 milyon genç kadının durumuna dikkat çekti. Sabancı, bu konuda iş birliği ve ortak çalışmanın önemini vurgulayarak, ülkemiz için büyük bir problem olan NEET genç kadın istihdamına çözüm bulunması gerektiğinin altını çizdi. Eğitim ve istihdama erişimin hem temel bir hak hem de kalkınmanın ön koşulu olduğunu belirten Sabancı, Sabancı Vakfı'nın bu alanda 50 yıldır önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade etti.

2022 yılında başlatılan Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesi ile 18-29 yaş arası genç kadınların ekonomik ve toplumsal hayata katılımlarının desteklendiğini belirten Sabancı, projenin NEET genç kadın sorununa dikkat çekmek ve Türkiye'de bu konuda farkındalık yaratmayı amaçladığını söyledi. Projeye başlandığında %50,5 olan NEET genç kadın oranının %45 seviyelerine düştüğünü, 3,5 milyon olan NEET genç kadın sayısının da 3,2 milyona gerilediğini belirten Sabancı, bu sonuçların olumlu olmakla birlikte, Türkiye'nin OECD ülkeleri arasında hala NEET genç kadın oranında ilk sırada olduğunu ve bu konuda daha çok yol kat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı gibi güçlü ortaklarla çalışıldığını belirten Sabancı, toplumsal sorunların çözümünde iş birliğinin gücüne inandıklarını ifade etti. Sabancı, toplumu bu sorunun çözümünün bir parçası olmaya davet ederek, herkesi konuya dair sorumluluk almaya çağırdı.

Güler Sabancı, Türkiye'de kadınların iş hayatına katılımında öncü rol oynamış ve kadın haklarına yönelik yaptığı çalışmalarla uluslararası ödüller almış bir iş insanıdır. Kadın ve eşitlik meselesini her zaman ön planda tutan Sabancı, bu konudaki çalışmalarıyla toplumsal farkındalığın artırılmasına katkı sağlamaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi