Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin COVID-19 ile mücadelesinde yeni bir döneme geçiş sinyali verdi.

Bakan Koca, son günlerde gündemi meşgul eden tartışmalara son noktayı koyarak, toplu bir aşı kampanyası veya kapanma benzeri tedbirlerin asla uygulanmayacağını açıkladı. Bu önemli açıklamalar, Türkiye'nin pandemiyle nasıl başa çıkacağı konusundaki stratejisini netleştiriyor.

saglik covid (2)

COVID-19 Mücadelesinde Yeni Bir Yaklaşım

Aşı Kampanyası ve Kapanma Tedbirleri Kesinlikle Uygulanmayacak

Bakan Koca, COVID-19 ile mücadelede radikal tedbirlerin alındığını ve aşı uygulamalarının hızla devam ettiğini belirtti. Ancak, toplu bir aşı kampanyası veya kapanma benzeri tedbirlerin kesinlikle uygulanmayacağının altını çizdi. Bu karar, salgının seyrinin kontrol altına alındığı ve normalleşme sürecine girildiği bir dönemde alındı.

saglik covid (2)-1

Bilimsel Temellere Dayalı Kararlar

Bakan Koca, salgınla mücadelede bilimsel verilere dayalı kararların alındığını vurgulayarak, gereksiz ilaç ve tedbirlerin uygulanmasına karşı çıktı. Sağlık Bakanı, aşı üreticilerinin talepleri ve spekülasyonlardan etkilenmeden, bilimin tarafsızlığının ve sorumluluğunun önemini vurguladı.

saglik covid (1)

Sosyal Depresyonun Önlenmesi

Bakan Koca, gereksiz yere toplumun "sosyal bir depresyona" sürüklenmesinin önemli bir sağlık sorunu olduğunu belirtti. Bu nedenle, bilimsellikten uzak tedbirlerin ve spekülasyonların topluma zarar vermemesi için kararlılıkla mücadele edileceğini açıkladı.

Hekimlik Mesleğine Saygı

Sağlık Bakanı, genç yaşta kaybedilen bir hekim olan Dr. Ersin Mahmutluoğlu'nun vefatının etik olmayan amaçlar için kullanıldığını ifade etti. Hekimlik mesleğine saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, bilimsel olmayan spekülasyonlardan kaçınılması gerektiğini belirtti.

saglik covid (4)

Sonuç

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, COVID-19 ile mücadelede yeni bir döneme geçildiğini ve bilimsel temellere dayalı kararlarla hareket edileceğini açıkladı. Toplu aşı kampanyaları ve kapanma tedbirleri yerine, salgınla nasıl mücadele edileceği konusunda net bir strateji izleneceği belirtiliyor. Türkiye, pandemiye karşı sağlık çalışanlarıyla birlikte kararlılıkla yoluna devam ediyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR