Bursa'da 44 Yıllık Tekstil Devi Çok Sayıda İşçi Alacak! Erzak ve Yakacak Yardımı, Bayram Harçlığı... Bursa'da 44 Yıllık Tekstil Devi Çok Sayıda İşçi Alacak! Erzak ve Yakacak Yardımı, Bayram Harçlığı...

7 ülkeye ihracat yaptıklarını söyleyen Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği (MOBİD) Başkanı Bahattin Eker, 'Mobilya sektöründe İnegöl'ü yakaladık' sözleriyle komik duruma düştü. Daha yolun başında bu sözleri sarf eden Eker'e, Türkiye'nin mobilya kenti olan İnegöl'ün 100 ülkeye mobilya ihracatı yaptığını ve ülkenin ilk mobilya OSB'ye sahip olduğunu hatırlatıyoruz. İnegöl'den öğrenecek daha çok şeyi olan Samsun'un şehrimizin mobilya tarihine ve başarısına göz atmasını bekliyoruz.

MOBİD Başkanı Bahattin Eker, 10 yıl içinde sektörde büyük ilerlemeler kaydedildiğini belirterek, Samsun'un Türkiye'de ilk 10 il arasına girdiğini açıkladı. 7 ülkeye ihracat yapıldığını ve 22 ile de ürün gönderildiğini söyleyen Eker, altyapının geliştirilerek Samsun'un daha iyi konumlara gelmesini hedeflediklerini ifade etti.

Sektörün kat ettiği yolu ve şu anki durumunu özetleyen Başkan Bahattin Eker, "Samsun'un mobilya sektörü 10 sene öncesine nazaran çok ilerledi. Daha önce Samsun'un mobilya sektörü Türkiye'de 30'uncu sıralardaydı. Şu anda ilk 10'a girdiğimizi düşünüyoruz. Oturma grupları olsun, koltuk takımları olsun. Kayseri ve İnegöl'ü yakaladık. 10 sene öncesinde burada mobilya sektöründe ihracatın esamesi okunmuyordu. Şu an 7 ülkeye ihracat yapıyoruz. Şehirlerarası dersen 22 ile buradan Samsun mobilyası olarak yetişmeye çalışıyoruz. Samsun mobilyasının şu anda gerçekten muazzam şekilde bir hava yaptı" diye konuştu.

Mobilya sektöründe kümelenmeyi sağlayacak bir OSB ile hedefin ilk 5'e ulaşmak olduğunu dile getiren Başkan Eker, "Samsun'da mobilya sektörünün istihdamı sağlık ve tarımdan sonra üçüncü bir sektör. İrili ufaklı çalışılan mobilya atölye veya fabrikalarında 4 bin-4 bin 500 kişi arasında istihdam sağlanıyor. Samsun Türkiye'nin ilk 5'teki mobilya kenti olabilir" şeklinde konuştu.