Bursa

Saloni Mobilya CEO'su Haluk Özbek'ten MODEF Fuarı ve Yeni Fuar Alanı İçin Önemli Açıklamalar

Saloni Mobilya CEO'su Haluk Özbek, İnegöl MODEF Fuarı'na yıllar sonra katıldıklarını belirterek, fuarın başarısını ve yeni fuar alanı ihtiyacını değerlendirdi.

Abone Ol

Saloni Mobilya CEO'su Haluk Özbek, İnegöl MODEF Fuarı'nı ve yeni fuar alanına dair görüşlerini paylaştı. Özbek, fuara uzun bir aradan sonra yeniden katılmalarının nedenlerini ve İnegöl mobilya sektörünün geleceği hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

"İmaj ve Pazarlama İçin Fuar Katılımı Önemli"

Özbek, fuarcılıkla ilgili olarak şunları söyledi:

"İnegöl’deki fuarlara uzun süredir marka olarak Saloni markamızla katılmıyorduk. Fakat bu yıl tekrar bir imaj ve pazarlama çalışmasına ihtiyaç olduğunu düşünerek, biraz da sosyal sorumluluk olarak fuara katılmak istedik. Ama sosyal sorumluluğumuzla beraber tabii ki bir ticari beklentimiz de var. Onun ötesinde profesyonel anlamda da fuarla ilgili hazırlanmaya çalıştık."

"İnegöl Mobilyacılığı Harika İşler Yapabileceğini Gösterdi"

Yaklaşık 25 yıldır İnegöl fuarlarını takip ettiğini belirten Özbek, fuarın bu yılki performansından memnun olduğunu ifade etti:

"Hemşehrilerimiz ve meslektaşlarımız, ilk defa İnegöl mobilyacılığı adına harika işler yapabileceğimizi göstermiş oldular. Ürün anlamında, stantlar ve sunum anlamında bir problem yok. Çok çok iyi aslında."

"Fuar Alanımız Yetersiz ve Yeri Doğru Değil"

Özbek, İnegöl'deki mevcut fuar alanının yetersizliğine dikkat çekerek, yeni bir fuar alanına ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, "Şehrimiz acilen doğru bir lokasyonda, minimum 100.000 metrekarelik, sosyal donatılarıyla beraber bir fuar alanı inşa etmek zorunda. Biz de şirket olarak, marka olarak maddi manevi her türlü desteği vermeye hazır olacağız böyle bir vizyon gelişirse. Hatta mimari projelendirmesi dahil işin içerisinde yer almak isteriz. Tek eksiğimiz, o bina yetersiz, yeri doğru değil, metrekareler yetersiz ve bunu hallettiğimizde ben eminim Türkiye’nin en iyi mobilya fuarlarını, dünyanın da özellikle Doğu Avrupa’nın en iyi mobilya fuarlarından birini yapabiliriz" dedi.

"İnegöl Fuarlarına Özen Gösterilmiyordu"

İstanbul ve yurt dışındaki fuarlara gösterilen özenin İnegöl fuarlarına gösterilmediğini belirten Özbek, bu durumun son 10 yılda İnegöl mobilyacılığına zarar verdiğini söyledi ve "Fuar alanımızın itiraz etmemize rağmen çok yanlış olmasına rağmen, aynı stantlarla her yıl katılıyor olmaktı. Çünkü fuarcılığın ana konusu, her yıl stantların değişmesi, stantlarla beraber ürünlerin sunumunun değişmesi gerektiğidir. Bütün dünyada bu ana kuraldır ve böyle olmak zorundadır" ifadelerini kullandı.

"Esnaf Üzerine Düşeni Yapmış Görünüyor"

Esnafın ve meslektaşlarının fuara bu yıl daha fazla önem verdiğini ifade eden Özbek, teşekkürlerini iletti. Özbek, "Sağ olsun, öncelikle Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Yavuz Uğurdağ’a ve Belediye Başkanımıza bu konuda teşekkür ediyorum. Esnaf üzerine düşeni yapmış görünüyor, fakat fuar alanı fiziksel olarak yetersiz, yeri doğru değil" şeklinde konuştu.

"Yeni Fuar Alanı İçin Doğru Lokasyon Seçilmeli"

Yeni fuar alanının mobilya ihtisas organize sanayi bölgesinde olmaması gerektiğini savunan Özbek, uygun lokasyon önerisini paylaştı:

"Ulaşımı daha kolay ana arterlerde, en az bina kadar sosyal donatılarının da düşünüldüğü, İnegöl’den çok uzak olmayan, dış sınırlarından 10 kilometrelik, maksimum 15 kilometrelik her yerde olabilir fuar alanı. Ana yol kenarı, ulaşımın kolay, erişimin kolay ve adreslemenin kolay olduğu, arazi üretmenin kolay olduğu bir yeri daha doğru buluyorum."

"İnegöl Mobilyacılığı Adına Ümitlendim"

Son olarak fuarın kendisini mutlu ettiğini ve İnegöl mobilyacılığı adına ümitlendirdiğini belirten Özbek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu fuar bunun ispatı oldu. Dolayısıyla biraz daha düşük beklentiyle katılmıştık ama gördüğüm o ki fuar gayet iyi görünüyor. Uzun süredir ilk defa güçlü bir şekilde şehrimiz adına tekrar ümitlendim."