Apple'ı tahtından indirdi

Uluslararası veri şirketi IDC'nin raporuna göre, toplamda 289,4 milyon akıllı telefonun satıldığı bu dönemde, Samsung %20,8'lik pazar payı ile zirveye oturdu ve Apple'ı tahtından indirdi.

vivo, Y200t isimli yeni modeliyle bütçe dostu telefonunu tanıttı! vivo, Y200t isimli yeni modeliyle bütçe dostu telefonunu tanıttı!

Genç Gazete Samsung, Akıllı Telefon Satışlarında Apple'ı Geride Bıraktı! (5)

Samsung'un pazar liderliği

Yılın ilk üç ayında Samsung, dünya genelinde 60,1 milyon akıllı telefon satışı yaparak en fazla tercih edilen marka oldu.

Bu satışlar, Samsung'un pazar liderliğini pekiştirmesine yardımcı oldu, ancak geçen yıla göre satışlarında %0,7'lik bir düşüş gözlendi.

Buna karşın, Apple'ın aynı dönemdeki satışları %9,6 azalarak 50,1 milyona geriledi ve pazar payı %20,7'den %17,3'e düştü.

Genç Gazete Samsung, Akıllı Telefon Satışlarında Apple'ı Geride Bıraktı! (4)

Xiaomi de dikkat çekiyor

Çin pazarındaki politik değişiklikler, Apple'ın satışlarında önemli bir düşüşe neden olurken, Xiaomi ve diğer Çinli üreticilerin pazar paylarında artış görüldü. Xiaomi, %33,8'lik bir artışla 40,8 milyon akıllı telefon satışı yaparak üçüncü sıraya yerleşti ve pazar payını %14,1'e çıkardı. Aynı şekilde, Transsion ve Oppo gibi markalar da listeye girmeyi başardı.

Genç Gazete Samsung, Akıllı Telefon Satışlarında Apple'ı Geride Bıraktı! (2)

Diğer markalarda son durum

Diğer markalar arasında LG, Vivo, Nokia ve Blackberry'nin toplam satışları 84,7 milyon adet olarak kaydedildi ve bu grup toplam pazarın %29,3'ünü oluşturdu.

Genç Gazete Samsung, Akıllı Telefon Satışlarında Apple'ı Geride Bıraktı! (1)Bu rakamlar, küresel akıllı telefon pazarında rekabetin giderek kızıştığını ve pazar dinamiklerinin sürekli değiştiğini gösteriyor. Siz telefon alırken en çok hangi unsurlara dikkat edersiniz?

 

Kaynak: Haber Merkezi