Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilerin yaşadığı maddi zorlukları hafifletmek amacıyla önemli bir adım atıyor. Geçim sıkıntısı içinde olan emekliler için sağlık hizmetlerini genişleten SGK, bayram sonrası kaplıca tedavisi imkanını ücretsiz...

Sgk Alacakları Için Gecikme Cezası Belli Oldu
Kaplıca tedavisi ücretsiz olacak

Bayramın ardından başlayacak olan uygulama ile emekliler, Türkiye genelindeki 81 ilde bulunan kaplıca tesislerinden ücretsiz faydalanabilecekler. Fizik tedavilere alternatif olarak sunulan kaplıca tedavisi, maddi olarak zorlanan emeklilerin sağlıklarını korumalarını destekleyecek önemli bir hizmet olacak.

600129

Bu Fiyatlar Sizi Şaşırtabilir:  Sıfır Kilometre Otomobil Fiyatları Nisan Ayında Rekor Kırdı! Bu Fiyatlar Sizi Şaşırtabilir:  Sıfır Kilometre Otomobil Fiyatları Nisan Ayında Rekor Kırdı!

Emekliler için kolay ulaşım

Kaplıca tedavisinden yararlanmak isteyen emekliler, bir sağlık kurumundan rapor alarak 6 ay boyunca ücretsiz tedavi hizmetinden faydalanabilecekler. Tedavinin devam etmesi halinde yeni bir raporun alınması gerekecek. Uygulama, ileri yaşta olanların refakatçilerini de kapsayacak şekilde tasarlanmıştır.

Hedef: yaşam kalitesini artırmak

SGK'nın bu adımıyla amaçlanan şey, emeklilerin sağlık hizmetlerine kolay erişimini sağlayarak yaşam kalitelerini artırmak ve mali yüklerini hafifletmektir. Bu uygulama sayesinde emekliler, kaplıca tedavisi gibi faydalı sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

Bu yeni hizmetin, emeklilere sağlık ve refahlarını koruma konusunda önemli bir destek sağlayacağı ve yaşam standartlarını olumlu yönde etkileyeceği belirtiliyor.

Kaynak: Kamu Ajans