Doğanın Eşsiz Güzelliği

Erzincan’ın Çağlayan beldesinde yer alan ve her mevsim ziyaretçilerine farklı manzaralar sunan Girlevik Şelalesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte yoğun ilgi görüyor. Şelale, 40 metreden dökülen buz gibi sularıyla serinlemek isteyenlerin favori mekânı haline geldi.

Genc Gazete Erzincan Selale (4) 4 11Zon

Hafta Sonu Yoğunluğu

Yurt dışından gelen gurbetçiler ve yerli turistler, hafta sonları şelaleye akın ediyor. Doğal güzellikleri ve serin havası ile dikkat çeken Girlevik Şelalesi, özellikle sıcak yaz günlerinde büyük bir kaçış noktası oluşturuyor.

Genc Gazete Erzincan Selale (1) 1 11Zon

Yerli ve Yabancı Turistlerin Vazgeçilmezi

Munzur Dağı eteklerindeki Kalecik köyünde bulunan 9 ayrı kaynak suyunun birleşmesiyle oluşan Girlevik Şelalesi, her mevsim farklı güzellikler sunuyor. Kış aylarında sarkıtlarla donan şelale, yazın ise serinletici etkisi ile ziyaretçilerini ağırlıyor.

Genc Gazete Erzincan Selale (2) 2 11Zon

Ziyaretçilerden Olumlu Yorumlar

“Şelale tamamen doğal, çok güzel ortam sunuyor. Erzincan’da burası mutlaka uğramadan gitmediğimiz, vazgeçilmez yerlerimizden biri. Doğallığını koruması ve serinliği nedeniyle ailece piknik yapılan yer. Herkesi Girlevik Şelalesi'ne davet ediyoruz”

diye belirten tıp fakültesi öğrencisi Begüm Calayer, şelalenin doğal güzelliklerine vurgu yaptı.

Türkiye’nin Dört Bir Yanından Ziyaretçi Akını

Girlevik Şelalesi, Erzincan’ın çevresindeki illerin yanı sıra İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir ve yurt dışından gelen çok sayıda turistin ilgisini çekiyor. Ziyaretçiler, şelalenin muhteşem doğasında yürüyüş yaparak, piknik yaparak ve fotoğraf çekerek keyifli vakit geçiriyorlar.

Kaynak: Haber Merkezi