Sigorta sektörü, hızla gelişen ve büyüyen bir alan olup, kendi sigorta acentesini açmak isteyen girişimciler için çeşitli fırsatlar sunar. Sigorta acentesi, sigorta şirketleri adına poliçe satan ve müşterilere sigorta ile ilgili danışmanlık hizmeti veren bir aracıdır. İşte sigorta acentesi açmak isteyenlerin bilmesi gerekenler.

Sigorta Acentesi Nedir?

Sigorta acentesi, sigorta şirketlerinin ürünlerini pazarlayan ve satışını gerçekleştiren, komisyon ile kazanç sağlayan aracı kuruluşlardır. Acenteler, sigorta şirketleriyle yapılan anlaşmalar çerçevesinde, müşterilere çeşitli sigorta hizmetleri sunarlar.

Bozbey Sözünü Tuttu Bursa'da Cadde Ve Sokaklarda Park Ücretsiz! Bozbey Sözünü Tuttu Bursa'da Cadde Ve Sokaklarda Park Ücretsiz!

Sigorta Acentesi Açma Şartları

Sigorta acentesi açmak isteyen girişimcilerin yerine getirmesi gereken bazı önemli şartlar bulunmaktadır: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve ülkede ikamet etmek. Üniversite mezunu olmak. Gerekli mesleki deneyime sahip olmak. Kanuni suçlardan dolayı hüküm giymemiş olmak. Fiziki, teknik ve idari altyapıya sahip olmak. Teknik personel olduğunu kanıtlayan SEGEM sertifikasına sahip olmak. En az 50.000 TL mal varlığı beyanında bulunmak. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı'ndan uygunluk belgesi almak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden onay almak.

Sigorta Acentesi Açma Belgeleri

Sigorta acentesi açabilmek için gerekli belgeler, acentenin gerçek veya tüzel kişi olmasına göre değişiklik gösterir. Gerçek Kişiler İçin Gerekli Belgeler: Nüfus cüzdanı sureti İkametgâh belgesi Vesikalık fotoğraf Ticaret Sicil Gazetesi Ticaret Sicil Tasdiknamesi Diploma sureti Sigorta şirketiyle yapılan sözleşme Taahhütname İletişim bilgileri Tüzel Kişiler İçin Gerekli Belgeler: Ticaret Sicil Gazetesi Ticaret Sicil Tasdiknamesi Taahhütname Vergi levhası sureti İmza sirküleri fotokopisi İflas belgesi Şirket ana sözleşme belgesi Mesleki sorumluluk sigortası İletişim bilgileri

Kaynak: Haber Merkezi