Kentsel Dönüşüm Hızlanıyor! Yarısı Bizden Kampanyasıyla 15 Bin Konut Yenileniyor Kentsel Dönüşüm Hızlanıyor! Yarısı Bizden Kampanyasıyla 15 Bin Konut Yenileniyor

Silifke'nin Değirmendere Mahallesi'nde örtü altı erik hasadına bu yıl soğuk hava nedeniyle 20 gün gecikmeli olarak başlanmıştı. Yine de üreticiler, ilk hasatta 10 kilo erik topladılar. 100 dönümlük örtü altı seralarda yetişen erkenci erikler, 100 gramlık paketlere konularak iç piyasaya ve yurt dışına gönderilmeye başlandı.

Tüccar Cihan Kaplan, bu yıl hasadın biraz gecikmesi nedeniyle fiyatların daha düşük olduğunu belirterek, “Normal şartlarda hasat gecikmeseydi, erken ihracat olsaydı, kilosu 5 bin 500 TL'ye gidiyordu ancak şu an fiyatlar 2 bin ile 2 bin 250 TL arasında değişiyor. Fiyatlardan yine de memnunuz” dedi.

Örtü altı eriklerin yurt dışı pazarında Dubai ve Katar’a ihraç edilmesi, Silifke’nin tarımsal ürünlerini uluslararası alanda tanıtma açısından büyük bir fırsat sunuyor. Yüksek kaliteye sahip erikler, hem iç piyasada hem de yurtdışında rağbet görmeye devam ediyor.

Silifke'deki üreticiler, bu erik hasadının ilerleyen süreçte daha da büyük bir pazar payı kazanmasını bekliyorlar.

Kaynak: DHA