Bursa Sınav Koleji İnegöl Kampüsü, İnegöl Belediyesi Spor Festivali'nde öğrencilerinin gösterdiği üstün performanslarla büyük başarılar elde etti. Öğrenciler, farklı spor dallarında birçok dereceye imza atarak okullarını gururlandırdı.

Spor tırmanış küçük kızlar kategorisinde dördüncülük, bocce küçük kızlarda ikincilik, spor tırmanış erkeklerde üçüncülük, oryantring küçük erkeklerde üçüncülük ve oryantring genç kızlarda dördüncülük gibi başarılar elde edildi. Sınav Koleji ayrıca, spor tırmanış genç kızlar, bocce yıldız kızlar, oryantring genç erkekler, oryantring küçük kızlar, spor tırmanış yıldız erkekler ve oryantring yıldız kızlarda da dördüncülük dereceleri kazandı. Bu başarılar, toplamda 54 lisanslı öğrenci ile 15 kupa ve 75 madalya ile taçlandırıldı.

Futsal Takımlarından Büyük Başarı

Ortaokullar arası ikinci küme futsal küçük erkekler takımı, İnegöl'de üçüncülük elde ederken, lise okullar arası ikinci küme futsal genç erkekler takımı ise İnegöl ikincisi oldu. Sınav Koleji öğrencilerinin azmi ve çalışkanlığı, futsal alanında da kendini gösterdi.

Akademik Alanda Üstün Başarılar

Eğitimde öncü olan Sınav Koleji, akademik başarılarıyla da adından söz ettirmeye devam ediyor. Küçük Dahiler Matematiksel Zeka Becerileri Yarışması'nda, dördüncü sınıf öğrencisi altın madalya, yedinci sınıf öğrencisi ise gümüş madalya kazanarak okul için büyük bir gurur kaynağı oldu.

Sınav Koleji öğrencilerinin gösterdiği üstün başarılar sayesinde, nitelikli okullara yerleşme oranı yüzde 50'yi buldu. Özellikle İstanbul'un prestijli okullarından biri olan Çapa Fen Lisesi'ne yerleşen Sınav öğrencisi, okulun bu başarısını taçlandırdı.

Okul yetkilileri, tüm bu başarıların öğrencilerin azmi ve öğretmenlerin özverisi ile mümkün olduğunu aktardı.

Ayrıca okuldan yapılan açıklamada, "Öğrencilerimizin başarılarını kutluyor ve daha büyük başarılara imza atacaklarına inanıyoruz" denildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ