Süper Lig'in resmi kuruluş yılı olan 1959’dan beri Türk liglerinde oynayıp en çok gol atan yabancı futbolcuları sizin için derledik.

5.Edin Visca

Bosnalı Oyuncu Edin Visca 377 Maçta 97 Gol Atmayı Başardı

4. Andre Kona

90’lı yılların unutulmaz Afrikalı golcüsü andre kona 265 maçta 100 gol atarak, Süperlig’in en çok gol atan 4. yabancı futbolcusu konumunda.

3. Marcio Nobre

Listenin 3. sırasında bir sambacı var, Fenerbahçe’nin VHS kasetten izleyerek Brezilya’dan transfer ettiği ve ardından Mert Nobre adı ile vatandaşlık alan sambacı, sonrasında Beşiktaş, Mersin İdman Yurdu, Kayserispor, Gençlerbirliği ve BB Erzurumspor’da forma giydi. Nobre 291 Maçta 109 Gol atmayı başardı.

2. Elvir Boliç

90’lı yıllarda Fenerbahçe’ye damga vuran boşnak golcü, Süperlig’e ilk olarak Galatasaray’a imza atmıştı, Galatasaray’da beğenilmeyip Fenerbahçe’ye giden Boliç adeta hırs küpüne dönerek bir gol makinesine dönüştü. Old Traffordaki Tarihi Şampiyonlar ligi maçında Manchester United ağlarına da unutulmaz bir gol bırakan Boliç 281 maçta 127 Gol atmayı başardı.

1. Alex De Souza

Listemizin ilk sırasında bir futbol maestrosu var Fenerbahçe’nin unutulmaz yıldızı Alex De Souza 241 maçta 136 kez ağları havalandıran Alex, Hagi mi ?  Alex mi ? tartışmalarında istatistik olarak gol anlamında çok önde.

Kaynak: HABER MERKEZİ