SURİYE CASİON TAKIMI İNEGÖL’DE

Abone Ol

Bursa Merinos Takımının misafiri olarak ülkemize gelen Suriye Casion takımı 21 Ağustos 1965 tarihinde ilçe stadında misafir edildi. İdmanyurdu, Doğanspor, Demirspor takımları sporcularından oluşan İnegöl Karması ile yapılan dostluk maçı 0-0 sonuçlandı. Suriye Casion takımı ilçede misafir edilen ilk yabancı ülke takımıydı.

İlçe Stadında misafir edilen ikinci yabancı ülke takımı ise Bursa’ya kampa gelen Birleşik Arap Emirlikleri İkinci Lig Takımıydı. 29 Ağustos 1996 tarihinde İnegölspor’un misafiri oldu.

İlçe Stadındaki üçüncü yabancı takım ise 29 Ağustos 2003 tarihinde Birleşik Arap Emirlikleri İthad Kalva takımı idi. Maç İnegölspor’un 2-0 galibiyetiyle sonuçlandı.

YAVUZ’LA ZEKİ’NİN KULAKLARI ÇINLASIN

“İnegöl Doğanspor Soğukpınar’ı 5-1 yenerek 80 yıllık tarihinde ilk kez Süper Amatör Kümeye çıkmış. Camialarına hayırlı olsun. Haberi okuyunca aklıma hemen 70’li yılların sonları, Doğanspor’un Yavuz’lu, Zeki’li kadrosu geliverdi.

Bursaspor Amatör’lü, Tofaş’lı, Çilekspor’lu, Mensucat’lı, Yıldırımspor’lu 1. Amatör Kümesine Yavuz’lu, Zekili on biriyle ayrı bir renk ve heyecan katmıştı İnegöl Doğanspor.

Sağaçıkta oynayan Yavuz’la, orta sahada görev yapan Zeki’yi izlemek bir keyifti futbolseverler için. Çabuk ve süratli bir oyuncuydu Yavuz, seri çalımları ve ortalarıyla savunmaları sersemletir, Örta sahadan da Zeki mükemmel pas trafiğiyle arkadaşlarına pozisyonlar hazırlardı. Şampiyon olmadıysa da; Bursalı futbolseverlere iki yıldız oyuncusuyla kendini sevdirmeyi başarmıştı İnegöl temsilcisi.

O sıralar üniversitede okuyorum. Kendilerine olan hayranlığımı paylaşmak için bir mektup yazmıştım Bursaspor Kulübüne ‘Yavuz’la Zekiyi Takdimimdir’ diyerek. Hiç unutmam; bir süre sonra dönemin yöneticilerinden Avukat Doğan Arar imzasıyla bir yanıt geldi evime. Arar satırlarını ‘Merak etmeyin ikisini de izliyoruz Engin Bey. İlginize teşekkür ederiz diyerek” bitirmişti…

22 Mart 2016 tarihli Engin Aksöz yazısı aynı sıcaklıkta devam ediyor. Zeki ve Yavuz, 1969-1970’den 1974-1975 Sezonlarına İnegöl Doğanspor’da birlikte oynadılar,bu yazı birlikte oynadıkları son sezondan 41 yıl sonra kaleme alınmıştı. Yavuz ve Zeki öyle futbolculardı.

Zeki ve Yavuz denildiğinde benzer sıcaklık ve coşkudaki cümleleri onları birlikte izlemiş çok sayıda İnegöllüden defalarca dinlemişimdir. Bir anı da ben ekleyeyim.

1978-1979 Sezonu Bursa Veledrom Stadı, Tofaş-İnegölspor 1. Amatör Küme maçının başlamasını bekliyoruz. Zeki ağabey o sezon İnegölspor (Yıldızspor)’da oynuyor, Yavuz Ağabey ise Düzcespor’daydı. 40’lı yaşlardaki bir ağabey, aslen Afyon’lu olduğunu 11 yıldır Bursa’da yaşadığını dokuz yıldır Zeki ve Yavuz’un Bursa’daki maçlarını kaçırmadan izlemeye gayret ettiğini söylemişti.

TURHAN ŞAHİN'İN İNEGÖL'DE FUTBOLUN 100 YILI isimli eserinden düzenlenip yayına hazırlanmıştır.