Nobel ödüllü fizikçi Peter Higgs, 94 yaşında hayatını kaybetti. Higgs, evrenin temel yapıtaşlarından "Higgs bozonu"nu önermiş ve bu teorisiyle maddenin neden kütle kazandığını açıklamıştı. 

Edinburgh Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, "Higgs kısa bir hastalığın ardından evinde huzur içinde öldü" ifadeleri yer aldı. Higgs, 1929 yılında Newcastle’da doğmuş ve fizik alanında önemli katkılar sağlamış bir bilim insanı olarak tanınıyordu.

Higgs, 1960’larda öne sürdüğü ve kendi adını taşıyan Higgs Bozonu teorisiyle tanınır. Bu teori, 2012 yılında Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) tarafından yapılan deneylerle doğrulanmıştı. Teorinin doğrulanması, modern fizikte bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor ve Higgs'e 2013 yılında Nobel Fizik Ödülü'nü kazandırmıştı.

O Firma Boykot Sebebiyle 100'den Fazla Mağazasını Kapattı O Firma Boykot Sebebiyle 100'den Fazla Mağazasını Kapattı

Higgs'in araştırmaları, evrenin yapısını anlamamızda devrim yarattı ve maddenin kütle kazanmasını açıklayarak fizikteki Standart Model'i tamamladı. Bilim dünyası, Higgs'in vefatıyla birlikte onun bilimsel mirasını ve katkılarını anmaya devam edecek.

Kaynak: Haber Merkezi