Mirasın payının kardeşe devri için noter onaylı bir sözleşmeye gerek yoktur. Miras payının kardeşe devredilmesi hususunda kardeşler arasında yazılı bir sözleşme yapılması ve her iki tarafın imzalaması yeterlidir. 

Hisseli tapu satışında yeni dönem: Miras kalan eviniz varsa dikkat edin - Resim: 2

Hisseli tapu sahibi olan vatandaşlar tapu satışı için çözüm yolları arıyor. Birden fazla kişinin ortak olduğu hisseli tapularda hisse sahiplerinin ortak karar vermesiyle tapunun devri gerçekleşebiliyor.

Hisseli tapu satışında yeni dönem: Miras kalan eviniz varsa dikkat edin - Resim: 3

Hisseli tapuların satışı için hisse sahiplerinin ortak karar alması ve tapuda hazır bulunması gerekir.

Hisseli tapu satışında yeni dönem: Miras kalan eviniz varsa dikkat edin - Resim: 4

Tapu devri için avukata vekalet verilebilir. Hisseli tapu alırken ise Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemleri tamamlanmalı, sınırlar belirlenmeli ve parseller tespit edilmelidir.

Hisseli tapu satışında yeni dönem: Miras kalan eviniz varsa dikkat edin - Resim: 5Ayrıca, miras kalan bir evin kardeşlere devri için yazılı bir sözleşme yapılması yeterlidir. Hisseli tapuların satışı için öncelikle hissedarların ortak karar alması gerekmektedir. 

Hisseli tapu satışında yeni dönem: Miras kalan eviniz varsa dikkat edin - Resim: 6 Tapuda hazır bulunmaları ve tapu devri işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekir.

Hisseli tapu satışında yeni dönem: Miras kalan eviniz varsa dikkat edin - Resim: 7Tüm hissedarları temsil edecek bir avukata vekalet vermek de mümkündür. Satış işlemi tamamlandıktan sonra hisse sahiplerine düşen paylar kendilerine ödenir.

Hisseli tapu satışında yeni dönem: Miras kalan eviniz varsa dikkat edin - Resim: 8

 Hisseli tapu devri için tapuda tüm hisse sahiplerinin hazır bulunması gerekmektedir. 

Hisseli tapu satışında yeni dönem: Miras kalan eviniz varsa dikkat edin - Resim: 9

Eğer hissedarlar tapuda bulunmazsa, avukata vekalet verme hakkı da bulunmaktadır. Tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi ile hisselerin bölüştür.

Editör: Fırat Çelik