İstanbul’un enflasyonu Nisan ayında yıllık yüzde 78,81 oldu İstanbul’un enflasyonu Nisan ayında yıllık yüzde 78,81 oldu

Muğla'nın gözde tatil beldesi Bodrum, her yıl olduğu gibi bu yıl da lahmacun ve ayran fiyatlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Ramazan tatilinin başlaması ve turizm sezonunun açılmasıyla birlikte, tatil bölgelerindeki restoran fiyatları, ziyaretçileri şaşırtmaya devam ediyor. Özellikle Bodrum, yüksek fiyatlarıyla tatilcilerin gözünde tekrar bir numaralı konu haline geldi.

Bodrum'da geçen seneye kıyasla lahmacun ve ayran fiyatlarının iki katına çıkması, müşteriler arasında büyük bir şaşkınlık yarattı. Geçtiğimiz sene 310 TL olan lahmacunun fiyatı bu yıl 650 TL'ye, 140 TL olan ayran ise 250 TL'ye yükseldi. Böylelikle bir lahmacun ve bir ayran siparişi veren bir müşterinin ödemesi gereken tutar, 900 TL'ye ulaştı.

Bodrumda geçen sene 310 TL'ye satılan lahmacunun tane fiyatı bu yıl 650 liraya çıktı. Ayran ise 2023'te 140 TL iken bu yıl fiyatı 250 TL'ye fırladı.

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla birlikte başlayan sezonda, Bodrum'daki hareketlilik Nisan ayının başlarında hissedilmeye başlandı. Türkiye genelindeki tatil beldeleri gibi Bodrum da bayram tatili yoğunluğunu yaşarken, özellikle sahil kenarındaki restoranların uyguladığı yüksek fiyat tarifeleri, tatilcileri düşündürüyor.

Kaynak: Haber Merkezi