T.C.
MUSTAFAKEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NDAN
AKARYAKIT İSTASYONU BAYİLİK İŞİ


5393 Sayılı Belediye Kanun’ unun 15/h ve 18/e maddeleri uyarınca mülkiyeti Belediyemize ait Atariye Mahallesi 125 ada 380 parsel, Kargir Benzinlik ve Yıkama Yağlama İstasyonu nitelikli, 2431 m² yüz ölçümlü ve Yunusemre Mahallesi 926 ada 1 parsel, arsa nitelikli 4245,27 m² yüz ölçümlü Akaryakıt ve Lpg İstasyonu İmarlı taşınmazlar üzerinde kurulu olan Akaryakıt ve Lpg İstasyonlarının bayilik sözleşme ihalesi yapılacaktır. 09/09/2024 tarih ve 2024/109 Sayılı Meclis Kararı ile 5 (Beş) yıl süre ile Tüpraş rafineri çıkış fiyatı ile Pompa Satış fiyatı arasındaki Akaryakıt firmasının tarafımıza sunacağı net karlılık oranı kapsamında aşağıda tabloda belirtilen oranların altında olmaması şartıyla Akaryakıt istasyonu bayilik işi 2886 Sayılı Devlet İhale Kanun’ unun 45. maddesine göre açık teklif usulü ile ihaleye çıkarılmış olup, ihaleye iştirak edecek gerçek ve tüzel kişiler ihale şartnamesini, 10.000,00 ₺ (OnbinTürklirası) şartname bedelini Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğüne yatırdıktan sonra, İşletme ve İştirakler Müdürlüğünden temin edebilirler.

Benzin %75
Motorin %85
Lpg %65

Tabloda yer alan Benzin için ihale kâr marj başlangıcı %75, Motorin için ihale kâr marj başlangıcı %85 ve Lpg için ihale kâr marj başlangıcı %65’ tir. İsteklilerin teklifleri yukarıda belirtilen kâr marjlarından az olamaz. Belediye Akaryakıt İstasyonlarımızın Benzin + Motorin + Lpg tahmini satışı 51.000.000 (Ellibirmilyon) litredir. (27.500.000 litre Motorin, 10.500.000 litre Benzin, 13.000.000 litre Lpg) Belediyemizin Akaryakıt firmasının tarafımıza sunacağı net kârlılık oranları Tüpraş rafineri çıkış fiyatı ile pompa satış fiyatı oranı üzerinden uygulanacaktır.
İhalede artırımlar yüzdelik oran olarak yapılacak, her kalem (Benzin,Motorin,Lpg) için aynı artırım oranı uygulanacaktır. En yüksek kâr marj teklifini veren istekli üzerine ihale edilecek, Kanuni süresi içerisinde sözleşme şartlarının yerine getirmesi halinde istekli ile sözleşme imzalanacaktır.
Dağıtıcı firma Akaryakıt istasyonlarında yapılan Benzin, Motorin ve Lpg satışlarında belirli bir satış kotası koymayacaktır.
MADDE 1-İHALENİN NEREDE, HANGİ TARİH VE SAATTE YAPILACAĞI:
            2886 Sayılı Devlet İhale Kanun’ unun 45. maddesi uyarınca yapılacak olan ve yukarıda konusu belirtilen ihale, 08.10.2024 Salı günü Saat 14:00' da, Atariye Mahallesi Sırma Caddesi No:35/1 adresinde bulunan Mustafakemalpaşa Belediyesi Ek Hizmet Binası Toplantı Salonunda, İhale Komisyonunca (Encümenince) yapılacaktır.
            İhaleye iştirak edeceklerin, istenilen belgelerle birlikte İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ ne (Belediye ek hizmet binası Atariye Mahallesi Sırma Caddesi No: 35/1) en geç 08.10.2024 tarih ve saat 11:00' e kadar başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Belirtilen gün ve saatten sonra yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir
MADDE 2-TEMİNATLAR ve ŞARTNAME BEDELİ:
            Geçici Teminat: İhaleye katılacak isteklilerin geçici teminat bedeli 50.000,00 ₺ (EllibinTürklirası)’ dır. Bu bedelin en geç 08.10.2024 tarih ve saat 11:00' e kadar Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğüne yatırmaları veya 2886 Sayılı Kanun’ un 26. maddesinin (b) bendine göre belirlenen bankaların verecekleri süresiz teminat mektuplarını veya Devlet Tahvilleri ve Hazine Bonolarını Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı İşletme ve İştirakler Müdürlüğüne teslim etmeleri şarttır.
            Kesin Teminat: İhale üzerinde kalan isteklinin yatırması gereken kesin teminat bedeli 100.000,00 ₺ (YüzbinTürklirası)’ dır. İstekli kesin (hiçbir olumsuz şart içermeyen) ve süresiz banka teminat mektubunu ya da Mali Hizmetler Müdürlüğüne nakden yatırılacak kesin teminat bedeline ilişkin makbuzu sözleşme anında Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığına vermek zorundadır.
Şartname Bedeli: İhaleye iştirak edecek gerçek ve tüzel kişiler ihale şartnamesini, 10.000,00 ₺ (OnbinTürklirası) şartname bedelini Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğüne yatırdıktan sonra, İşletme ve İştirakler Müdürlüğünden temin edebilirler.
Geçici teminat ve şartname bedeli yatırmayanlar ihaleye katılamazlar.

MADDE 3- İHALEYE KATILMA ŞARTLARI:
İhaleye katılabilmek için isteklilerden şu şartlar aranır;
a)- Nüfus Cüzdanı sureti. (Özel kişinin veya Tüzel Kişi yetkilisinin)
b)- 18 yaşını doldurmuş olmak.
c)- Kanuni ikametgâh sahibi olmak. (Özel kişiler için ikametgâh ilmühaberi, Tüzel kişiler için şirket merkezini belirtir Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi)
d)- Tebligat için Türkiye’ de adres göstermek.
e)- İdareye herhangi bir hizmetten dolayı vadesi geçmiş borcu olmadığına dair yazı. (Mali Hizmetler Müdürlüğünden alınması)
f)- İsteklinin yabancı uyruklu olması halinde Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerinde gayrimenkul iktisap edeceğini gösterir Dışişleri Bakanlığı veya Tapu Kadastro Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığından Türkiye’ de mülk edinebileceğini dair izin belgesini ibraz etmeleri.
g)- İhale şartnamesinin her sayfasının kaşeli ve imzalı olarak teklif dosyasına konulması.
h)- Geçici teminat ve şartname bedelinin yatırılmış olması ve bedelin yatırıldığına dair makbuzun teklif dosyasına konması. 10.000,00 ₺ (OnbinTürklirası) (şartname bedeli geri iade edilmeyecektir.)
ı)- Şirketin imza sirkülerinin ve şirket adına ihaleye katılacak veya tekliflerde bulunacak kimselerin şirketin “vekili” olduğunu gösterir ihale tarihini kapsayan noter tasdikli vekâletname ile imza sirkülerinin aslının veya İdare tarafından "aslı idarece görülmüştür" ya da bu anlama gelecek şekilde şerh düşülen suretlerinin teklif dosyasına konması. (Noter onaylı aslı gibidir suretleri
j)- İlgili Vergi Dairesinden alınmış Vergi Mükellefi Belgesinin teklif dosyasına konması.
k)- Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanlığından alınmış, ihale tarihinden geriye 5 (beş) yıldan az olmamak kaydıyla dağıtım lisansı belgesi ve Bursa İl sınırları içerisinde en az 20, Türkiye genelinde en az 300 istasyonun bulunduğunu gösteren EPDK bayi listelerinin teklif dosyasına konması.
l)- Konsorsiyumlar ihaleye teklif veremez.
m)- İdare merkezinin bulunduğu yer Mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret Sicil Müdürlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri bir Makamdan şirketin sicile kayıtlı ve halen faaliyette bulunduğuna dair 2024 yılı içinde alınmış bir belge aslının teklif dosyasına konması.
n)- Şirketin ortakları, üyeleri veya kurucuları, tüzel kişiliğin yönetimindeki temsile yetkili görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgelerin teklif dosyasına konması.
o)- Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (n) dahil olmak üzere aradaki bentlerdeki esaslara göre temin edecekleri belgelerin ayrı ayrı olacak şekilde teklif dosyasına konması.
p)- İsteklinin iş ortaklığı olması halinde, ihale ile ilgili noter tasdikli iş ortaklık sözleşmesi belgesi ve ortak girişimi oluşturan gerçek ve tüzel kişilerin taahhüdün yerine getirilmesinde müştereken ve müteselsilen sorumlu oldukları sözleşmenin teklif dosyasına konması. İlan olunur.

#ilangovtr Basın No ILN02091340