Yaşam

Tek Gecede Yüzlerce Liralık Vurgun! Türkiye’nin Yeni Dolandırıcısı “Avukat Maria” Pes Dedirtti!

Türkiye'de ünlü isimleri dolandırarak paralarına el koyan Seçil Erzan vakasının ardından bu kez Avukat Maria olayı ortaya çıktı.

Abone Ol

Boşanmak isteyen bir kadına kumpas kuran Avukat Maria lakaplı Ponzi Mine yüzlerce lirayı alarak kayıplara karıştı…

Yıllar önce Erzincan ve Kars'ta askerlerin arasında bir sistem kurarak yüzlerce ismi dolandıran Ponzi Mine yeniden ortaya çıktı. Seçil Erzan olayının izleri henüz silinmemişken Ponzi Mine lakaplı Mine Mumcu bu kez “Avukat Maria Deniz” olarak ortaya çıktı.

Avukat Maria lakabı ile bir kadını dolandırarak milyon vurgun yapan Ponzi Mine kendine kurban olarak boşanmak isteyen bir kadını seçti.

Her Şey Pastanede Başladı!

Sürekli uğradığı bir pastanede yan masada oturan bir kadının diyaloğuna denk gelen Mine Mumcu kendini avukat olarak tanıttı ve planını başlattı. Kadından önce 36 bin dolar istedi. Ardından icra takibinin başlatılabilmesi için 20.000 dolar daha talep etti.

İstediğini Alamayınca…

Kadın bu aşamada parayı vermeyi reddetti. Ancak Mumcu kadına tehditler savunmaya başladı. Kadının fotoğraflarını Photoshop yaparak boşanma sürecinde zorlaştıracağını ve bunu internette yayacağını söyleyerek tehdit etti.

Yakalama Kararı Çıktı!

Ponzi Mine'nin planı tıkır tıkır işlemeye başladı. Süreçte mağdur kadından 75 bin dolar ile 1 adet pırlanta saati aldığı öğrenilen Mumcu’nun ek olarak 62 bin TL'ye de el koydu ortaya çıktı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Mumcu'nun nerede olduğu henüz bilinmiyor.