Lübnan'da yaşanan telsiz patlamaları, iletişimdeki güvenlik açıklarının ne denli kritik olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Bu olayların ardından ASELSAN, geliştirdiği yerli ve milli el telsizi ARTCOM 5433 V/UHF-P’nin görsellerini kamuoyuyla paylaştı.

Telsiz Patlamalarının Ardından Aselsan, Güvenlik Çözümlerine Dikkat Çekti! (4)

16 Eylül'de Lübnan'da meydana gelen çağrı cihazı patlamaları, güvenli haberleşme altyapısının ne denli zayıf olduğunu ve bu durumların iletişim kanallarının manipülasyona açık hale getirdiğini ortaya koydu. ASELSAN, bu çarpıcı olayın ardından, güvenli iletişim çözümleri geliştirmek için harekete geçti.

Telsiz Patlamalarının Ardından Aselsan, Güvenlik Çözümlerine Dikkat Çekti! (2)

ASELSAN’ın paylaştığı görsellerde, ARTCOM 5433’ün "baz istasyonu kullanmadan akıllı telefonların yeteneklerini sağlayabildiği" vurgusu dikkat çekti. Telsizin, kritik altyapılarda güvenli iletişim sağlama yeteneğiyle ön plana çıktığı belirtildi. ASELSAN, bu yeni telsiz modeliyle Türkiye'nin haberleşme güvenliğine olan katkısını artırmayı hedefliyor.

Telsiz Patlamalarının Ardından Aselsan, Güvenlik Çözümlerine Dikkat Çekti! (3)

ASELSAN yaptığı paylaşımda yerli ve milli vurgusu yaptı

ASELSAN yetkilileri, "Güvenli haberleşme, her zamankinden daha fazla önem kazandı. Geliştirdiğimiz yenilikçi çözümler, ulusal güvenliğimizi desteklemeyi amaçlıyor," dedi.

Telsiz Patlamalarının Ardından Aselsan, Güvenlik Çözümlerine Dikkat Çekti! (5)

Kaynak: www.donanimhaber.com