Muhtarlık oy pusulaları çöpe atılınca işler karıştı

31 Mart 2024'te gerçekleşen yerel seçimlerde Edirne'de beklenmedik bir olay yaşandı. Umurbey Mahallesi'nde oy kullanacak vatandaşlar için Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kurulan 6 sandıkta oylar sayılırken, bir sandıkta muhtarlık oy pusulalarının çöpe atılması üzerine mahalle halkı bugün tekrar oy kullanmak zorunda kaldı.

Genc Gazete Edirne Secim Yeniden (6) 7 11Zon

Temizlik görevlisi çöpe attı

Seçim günü 6 sandıktan 5'inde oy sayımı tamamlanırken, 3153 numaralı sandıkta kriz çıktı. Belediye başkanlığı ve meclis üyeleri oy pusulaları sayılırken, muhtarlık oy pusulaları masanın kenarına bırakıldı. Temizlik görevlisinin yanlışlıkla çöpe attığı muhtarlık oyları nedeniyle İlçe Seçim Kurulu, Umurbey Mahallesi'nde seçimlerin 2 Haziran'da yeniden yapılmasına karar verdi.

Genc Gazete Edirne Secim Yeniden (3) 1 11Zon

İkinci Kez Sandık Başına gittiler

Temizlik görevlisinin hatası yüzünden mahalle halkı bugün bir kez daha sandığa gitti. Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kurulan 6 sandıkta oy verme işlemi saat 08.00'de başladı. Oy kullanma işlemi saat 17:00'ye kadar devam edecek ve ardından mahalleli muhtarını seçmiş olacak.

Genc Gazete Edirne Secim Yeniden (4) 2 11Zon

Muhtar Adaylarının Görüşleri

Muhtar adayları Turhan Özgünden ve Hasan Çilingir, seçimlerin yeniden yapılmasına sebep olan olaydan dolayı hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtti. Özgünden, "31 Mart'ta yapılan seçimlerde temizlik görevlisinin oy pusulalarını çöpe atması nedeniyle yeniden seçim kararı alındı. Mahalle halkı bugün yeniden sandığa giderek vatandaşlık görevini yerine getiriyor," dedi.

"Bugün bir kez daha sandığa gittik, umarım bu sefer adil bir sonuç alırız." - Mahalle sakini

Genc Gazete Edirne Secim Yeniden (1) 3 11Zon

Vatandaşların Tepkileri

Oy kullanmaya gelen mahalle halkı, yeniden sandık başına gitmenin zorluklarından bahsetti. Bir mahalle sakini, "Vatandaşlık görevimizi yerine getirmek için buradayız. Umarım bu sefer hiçbir aksilik yaşanmaz," dedi.

2 Haziran 2024'te gerçekleşen bu tekrar seçimler, mahalledeki demokratik sürecin düzgün işlemesi açısından büyük önem taşıyor. Mahalle halkı sonuçları heyecanla bekliyor.

Kaynak: İHA