Kişisel verilerinizi topluyor

Tiktok, aslında derin ve karanlık bir güvenlik sorununun içinde yüzüyor olabilir mi?

Öncelikle veri meselesine biraz yakından bakalım. Tiktok, milyonlarca kullanıcısının kişisel verilerini topluyor ve bu verileri Çin'deki ana şirketi ByteDance'e aktarıyor.

Genç Gazete Tiktok Sosyal Medya Facebook X Instgram (3)

Veriler Çin' gidiyor

 Peki, bu veriler ne oluyor da Çin'e gidiyor? Endişelerin odak noktası burada başlıyor. Veri güvenliği ve gizlilik ihlalleri konusunda ciddi endişeler var.

Genç Gazete Tiktok Sosyal Medya Facebook X Instgram (9)

Kriptoyu Kuantum Fırtınası mı Bekliyor? Şifreleriniz Tehlikede Olabilir! Kriptoyu Kuantum Fırtınası mı Bekliyor? Şifreleriniz Tehlikede Olabilir!

Casusluk faaliyetleri için bir zemin

Bir de Tiktok'un güçlü algoritmaları var ki, işte onlar da ayrı bir baş belası! Kullanıcıların davranışlarını analiz eden bu algoritmalar, tercihlerini belirleyerek içerikleri kişiselleştiriyor. Ancak bu durum, siyasi propaganda, dezenformasyon ve hatta casusluk faaliyetleri için bir zemin oluşturabilir.

Genç Gazete Tiktok Sosyal Medya Facebook X Instgram (8)

Fark eden ülkeler Tiktok’u yasaklıyor

Ülkelerin kritik altyapısına erişim sağlayabilecek bu algoritmaların gücü, ulusal güvenliği tehlikeye atacak boyutlara ulaşıyor. Tiktok'un bu potansiyel tehlikeleri, birçok ülkenin dikkatini çekmiş durumda. Bazı ülkeler, Tiktok'un kullanımını kısıtlama veya yasaklama yoluna gitmiş durumda.

Genç Gazete Tiktok Sosyal Medya Facebook X Instgram (2)

Veri güvenliğimizi kim koruyacak?

Tiktok'un neşeli dünyasının ardında yatan bu gizli tehlikeler, ulusal güvenliğimizi doğrudan etkileyebilir. Bu nedenle, güvenliğimizi riske atacak platformlara karşı dikkatli olmalı ve gereken önlemleri almalıyız. Bilinçli kullanıcılar olarak, verilerimizi ve güvenliğimizi korumak bizim en temel hakkımız!

Genç Gazete Tiktok Sosyal Medya Facebook X Instgram (5)

Sosyal medya platformlarının hangisi masum?

Tiktok böylede whatsapp, x, facebook, instgram ve diğerleri çok mu masum? ABD,Rusya, Avrupa ve Çin kaynaklı teknoloji devleri arasında sanal bir savaş var. Herkes birbirini suçluyor ve güvensiz ilan ediyor.

Genç Gazete Tiktok Sosyal Medya Facebook X Instgram (1)

Bu haberi hangisi yaydı acaba?

Bu haberimiz de bu propagandanın bir ürünü olabilir. Şunu demek istiyoruz: Sanal alemde tüm uygulama ve markalara karşı bilinçli olmalıyız. Verilerimizi ve güvenliğimizi korumalıyız.

Genç Gazete Tiktok Sosyal Medya Facebook X Instgram (6)

Hangi uygulama güvenilir?

Hangisi bizi takip etmiyor? Hangisi bizi dinlemiyor? Hangisi kişisel verilerimizi toplamıyor ki? Hangi uygulama güvenilir? Bundan emin miyiz?

Genç Gazete Tiktok Sosyal Medya Facebook X Instgram (5)

Kaynak: Haber Merkezi