Gündem

Togg çok yakında Avrupa'ya ihraç edilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gerçekleştirmiş olduğu Brüksel ziyareti esnasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli...

Abone Ol

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gerçekleştirmiş olduğu Brüksel ziyareti esnasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.

Kacır, toplam 20 bin adet Togg'un ön siparişinin alındığını ve bu araçların yıl sonuna kadar sahiplerine teslim edileceğini söyledi. Ayrıca, 2024 yılın sonunda Togg'un Avrupa Birliği'ne ihraç edileceğini ve 2025 yılından itibaren Avrupa yollarında artan sayıda Togg'un görüleceğini söyledi.

Bakan Kacır, Togg'un Türkiye'nin yeşil dönüşümünün ve karbon nötr vizyonunun somut bir örneği olduğunu bir kez daha vurgulayarak, elektrikli araçlar konusunda uluslararası firmalarla yapılan görüşmelerde yeni yatırım haberlerinin geleceğini duyurdu.

Tesla ve diğer şirketlerle temas halinde olduklarını belirten Kacır, Türkiye'ye daha çok değer katacak her yatırımcıya kapılarının açık olduğunu dile getirdi. Bakan ayrıca, Türkiye'de elektrikli araç üretimine dair dikkatleri çekerek, önümüzdeki dönemde bu alanda yeni gelişmelerin olacağına inandığını söyledi.

Kacır, Toyota'nın Türkiye'de şarj edilebilir hibrit üretimine başladığını, Ford'un Yeniköy tesislerinde elektrikli ticari araç üretimini tamamladığını ve bu tesisin kapasitesinin 105 binden 400 binin üzerine çıktığını söyledi. 

Ayrıca, Ulaştırma Bakanı, kara araçlarındaki elektrifikasyonun yanı sıra raylı sistemlerde hızlı bir elektrifikasyon sürecine girdiklerini sözlerine eklemiş oldu.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57