İzmirli iki iş adamı, Denizli’de ürettirdiği doğal gazozları teslim alamadan iki dolandırıcı tarafından mağdur edildi. Ancak JASAT ekibi sayesinde dolandırıcılar ve çalınan gazozlar kısa sürede bulundu.

gazoz dogal (8)

Doğal Gazoz Üretimi

İzmir’in Selçuk ilçesinde yaşayan iş adamları Muhammet İbili ve Yaşar Güner, doğal gazoz üretimi için büyük bir yatırım yaptı. Üç çeşit doğal gazoz üreten iş adamları, fabrika yetkilileriyle irtibata geçti. Ancak bu sırada dolandırıcılar devreye girdi.

gazoz dogal (6)

Şüphelilerin Kurnaz Planı

Garaj yönetimi tarafından yönlendirilen kamyon şoförü Yusuf E., gazozları yükleme bahanesiyle iş adamı İbili ile temasa geçti. Fakat çeşitli bahanelerle teslimatı geciktirdi ve sonrasında ortalıktan kayboldu.

"Ümidimiz yoktu ama jandarma ürünlerimizi kısa sürede geri getirdi."

gazoz dogal (5)

Dolandırıcıların Hileli Oyunları

Dolandırıcıların sahte plakalar ve belgelerle hareket ettikleri, kamyona sahte plakalar ekleyip renk değiştirdikleri belirlendi. Ancak JASAT'ın dikkatli çalışması sayesinde bu planları bozguna uğratıldı.

gazoz dogal (4)

Mağdurların Teşekkürü

İş adamı İbili, dolandırıldıklarını anladıklarında ümitlerini kaybettiklerini ancak jandarmanın başarılı operasyonu sayesinde ürünlerine kavuştuklarını belirtti.

gazoz dogal (3)

Dolandırıcılık olaylarında vatandaşların dikkatli olmaları ve şüpheli durumlarda yetkililere başvurmaları gerektiği vurgulandı.

gazoz dogal (1)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR