Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan Başalan Yaylası’nda açılan Karanlık Gökyüzü Parkı, açılışı büyük ilgi gördü. Türkiye’nin ilk karanlık gökyüzü parkı olma özelliğine sahip bu proje, geniş katılımla açıldı.

D S C00677 Gencgazete

Başalan Yaylası’nda açılan Karanlık Gökyüzü Parkı, Türkiye’de bir ilk olarak büyük ilgi topladı. Açılışa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış öncesinde düzenlenen oyunlar ve etkinlikler, ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı.

D S C00703 Gencgazete

Etkinlikte sahneye çıkan konuşmacılar, gelen ziyaretçileri Karanlık Gökyüzü Parkı’nın amacı ve önemi hakkında bilgilendirdi. Karaoke şovlarının ardından parkın resmi açılışı gerçekleştirildi.

D S C00728 Gencgazete

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, açılış konuşmasında, bu parkın İnegöl ve Bursa’ya kazandırılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

D S C00746 Gencgazete

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, böyle bir eseri Bursa’ya kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Muhabir: Şaban Kılıçcı