Türkiye'nin çip üretimindeki öncü firması Ermaksan, yeni çip üretim tesislerine destek vermeye hazır. Ermaksan Genel Müdürü Ahmet Özkayan, çip üretiminde 'babayiğitler'in çıkacağını belirterek, yeni tesisin Bursa'da olmasını istediklerini ifade etti.

Genc Gazete Türkiye’nin Yerli Çip Atılımı Bursa’dan (2)

Çip Üretiminde Yeni Bir Dönem

Ermaksan, 60 yıllık makine tecrübesi ve milyonlarca euroluk yatırımla, Türkiye'nin ilk ve tek 'lazer çipi' üreten firması olarak öne çıkıyor. Ahmet Özkayan, "Yerli ve milli çipin babayiğitlerinden biri de biziz. Bu konuda çok güzel yatırımlarımız var" dedi. Türkiye, dünya çapında artan çip talebi ve stratejik önemi nedeniyle bu alana daha fazla yatırım yapıyor.

Genc Gazete Türkiye’nin Yerli Çip Atılımı Bursa’dan (3)

Çip Üretimi Stratejik Bir Yatırım

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın Türkiye'de 65 nm ve altı çip üretimi hedefini açıklamasıyla birlikte, Ermaksan'ın da bu girişime tam destek vereceği bildirildi. Özkayan, “Ülke olarak Togg'da olduğu gibi çip seferberliğini ortaya koyarsak bu işi yaparız” dedi.

Genc Gazete Türkiye’nin Yerli Çip Atılımı Bursa’dan (4)

Bursa Yüksek Teknolojide Öncü Olabilir

Özkayan, Bursa'nın yüksek teknoloji anlamında güçlü bir ekosisteme sahip olduğunu belirtti. Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB), çip yatırımı için ideal bir ortam sunuyor. Özkayan, “TEKNOSAB’da altyapı çok iyi. Bu yatırım burada olabilir” ifadelerini kullandı.

Genc Gazete Türkiye’nin Yerli Çip Atılımı Bursa’dan (5)

Çiplerin Stratejik Önemi

Özkayan, “Türkiye'de bu iş yapılır. Devletimiz bu işe liderlik yapıyor ve biz bundan çok büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Çiplerin stratejik önemi her geçen gün artıyor. Bilgisayar, elektronik sistemler ve yazılım gibi alanlarda çiplerin kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Özkayan, “Çip üretimine gelişmiş ülkeler stratejik bakıyor ve 'hem kendim tasarlayacağım, hem kendim üreteceğim' diyor. Geç kalınmış değil, bence doğru bir karar” dedi.

Genc Gazete Türkiye’nin Yerli Çip Atılımı Bursa’dan (6)

TEKNOSAB: Çip Üretiminde Yeni Merkez

Bursa'da TEKNOSAB, yüksek teknoloji yatırımları için uygun bir ortam sunuyor. Özkayan, "Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye'nin ilk yüksek teknolojili organize sanayi bölgesini oluşturdu. TEKNOSAB, çip yatırımı için çok iyi bir seçenek" diye konuştu.

Genc Gazete Türkiye’nin Yerli Çip Atılımı Bursa’dan (7)

Çip Teknolojisi ve Türkiye'nin Geleceği

Özkayan, çip üretiminin Türkiye için stratejik önemini vurguladı. Çip üretiminin milli üretime katkı sağlayacağını belirtti. “Çipin ihracat kilogram değeri oldukça yüksek. Türkiye'nin bu sıçramayı yapması gerekiyor” dedi.

Genc Gazete Türkiye’nin Yerli Çip Atılımı Bursa’dan (8)

Ermaksan'ın Başarı Hikayesi

Özkayan, Ermaksan'ın 60 yıllık tecrübesiyle çip üretiminde önemli bir başarı elde ettiğini söyledi. “Lazer çipleri üretmeyi başardık. Şu an farklı dalga boylarında lazer çipleri üretebiliyoruz. Savunma sanayinde kullanılan diyotlarımız var” dedi.

Genc Gazete Türkiye’nin Yerli Çip Atılımı Bursa’dan (9)

Babayiğitlerin Çıkacağına İnanç Tam

Özkayan, çip üretiminde babayiğitlerin çıkacağına inandığını ifade etti. “Türkiye'de vatansever insanlar, taşın altına elini sokmuş insanlar var. Bu bir el birliği, bir seferberlik ister. Bu ülke bir çip seferberliği ortaya koyarsa bu işi yapar” dedi.

Bursa haberleri için TIKLAYIN!

Kaynak: İHA