İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği (İNEMDER) Başkanı Melih Uçaravcı, son dönemde İnegöl'deki vadeli ticaret uygulamaları hakkında sosyal medya üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. Uçaravcı, vadeli ticaretin şehrin sanayi ve ticaretine etkilerini ve bu durumun şehir dışı yatırımcılar üzerinde yarattığı tereddütleri dile getirdi.

Uçaravcı'nın aktardığına göre, vadeli ticaret uygulamaları, özellikle şehir dışından gelen yatırımcılar arasında endişe yaratmış durumda. Bir yatırımcının, vadeli işlemlerin sanayi üzerindeki olumsuz etkileri ve kira tahsili konusunda yaşanabilecek problemler nedeniyle yeni yatırımlara çekimser yaklaştığını belirten Uçaravcı, İnegöl'ün ticari potansiyelini ve geçmişte yaşanan olumlu tecrübeleri öne çıkardı.

İnegöl’de Bugün Kimler Vefat Etti | 03 Mayıs 202 İnegöl’de Bugün Kimler Vefat Etti | 03 Mayıs 202
“Artık bir an önce bu problemlerle ilgili dedikodu yapanların işlerine yoğunlaşıp şehrimize zarar vermemelerini diliyorum”

Uçaravcı, İnegöl'ün mobilyacılık sektöründeki lider konumunu ve ulusal fuarların şehre olan katkılarını vurgulayarak, yatırımcıların güvenini kazanmaya çalıştı. Ayrıca, vadeli ticaretle ilgili dedikoduların piyasayı ve İnegöl'ün gelişimini olumsuz etkilediğine dikkat çekti ve dedikodu yapan kişilere yönelik eleştirilerini dile getirdi. İNEMDER Başkanı, geçmişte bazı sektör temsilcileri tarafından "korkak" olarak nitelendirilmesine rağmen, bu tür yanlış anlaşılmaların üstesinden gelinmesi gerektiğini savundu.

İşte Melih Uçaravcı'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım:

Kıymetli dostlarım size bu gün şehir dışından bir müşterimle yaşamış olduğum estanteneyi anlatmak istiyorum. “Belirli sıklıklarda İnegöl’de gayrimenkul yatırımı yapan ve bundan da memnuniyet duyan bir müşterim yatırım yapmayı planladığını lakin İnegöl son 1 yıldır yaşanan “vadeli ticaretler” sonucunda sanayinin çok etkilendiğini ve artık İnegöl de gayrimenkul aldığında kira tahsili problemi yaşayacağını anlattı. Biz de yaşanılanların biraz fazla köpürtüldüğünü İnegöl’ümüzün ticari hacminin çok büyük olduğunu anlatmaya çalıştık. Müşterimizin İnegöl’de yapmış olduğu 7-8 yatırımında herhangi bir kira tahsili problemi yaşayıp yaşamadığını sordum. Cevap ise: ‘hayır Melihcim herkes düzenli kiralarını ödüyor, hatta “başka şehirler” de bu problem var kira artışlarında beni üzüyorlar, ama İnegöl de her konuda memnunuz’ diye dile getirdi. İşin sonucu bazı doğruları belirtip İnegölümüzün gücünü anlattıktan müşterimizi ikna ettik.”


Şimdi 1.5 yıldır bu konularla ilgili elimizden geldiğince dostlarımıza, arkadaşlarımıza ve müşterilerimize bu konulardan uzak durmaları gerektiğini anlattık. Bu işlerle uğraşanlar çok mutlu ve karlı bir şekilde hayatlarına devam ettiklerini ve bizim KORKAK olduğumuzu anlattılar. Bu gün hiç suçu olmayan sektör temsilcilerimizle piyasa da çok ciddi bir daralma olduğunu görüyor ve inegöl’ün gelişiminde ki yavaşlamayı da ilerleyen zamanlarda hep beraber göreceğimizi buradan dile getirmek istiyorum. Sözlerimin sonuna gelirken biz hiç KORKMADIK haram helal nedir bize öğretenler sayesinde böyle konulardan uzak durduk. Artık biran önce bu problemlerle ilgili dedikodu yapanların işlerine yoğunlaşıp şehrimize zarar vermemelerini diliyor, fuara katılım sağlayan mobilyacı esnafımıza başarılar diliyorum.

Kaynak: Haber Merkezi