İnegöl

Unutulmaz Bir Kahraman: Şehit Şenol Çakır'ın Hikayesi

Tokat-Niksar İlçe Jandarma Komutanlığı'nda hizmet ederken, 1995'te hain bir saldırı sonucu şehit oldu. İşte Şehit Şenol Çakır'ın Hayatı...

Abone Ol

Şenol Çakır, İnegöl-Çayyaka Köyü'nde doğdu ve İzmir-Bornova'da askeri eğitimini tamamladı.

Genç yaşta vatan sevgisiyle dolu bir yürekle, Tokat-Niksar İlçe Jandarma Komutanlığı'nda hizmet ederken, 1995'te hain bir saldırı sonucu şehit oldu. 

Şenol Çakır Kimdir? Bir Kahramanın Doğuşu

Çocukluk ve Gençlik Yılları

1974 yılında İnegöl'ün Çayyaka Köyü'nde dünyaya gelen Şenol Çakır, küçük yaştan itibaren güçlü vatan sevgisiyle büyüdü. Genç yaşında askere gitmeye karar verdi ve İzmir-Bornova'da temel askeri eğitimini tamamladı.

Vatan Sevgisiyle Dolu Bir Asker

1974-3 tertip olarak askerlik görevine başlayan Çakır, Tokat-Niksar İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görev aldı. Burada gösterdiği üstün hizmetlerle adından söz ettirdi.

Şehitlik Yolunda

24 Nisan 1995'te, Tokat-Niksar-Çamiçi Jandarma Karakolu'na yapılan hain baskında, vatanını korurken şehit düştü. Bu trajik olay, Çakır'ın kahramanlık hikayesini sonsuza dek Türk milletinin hafızasına kazıdı.

Cenazesi Çayyaka Köy Mezarlığına defnedilmiştir.

Kaynakça: 20.04.2016 tarihinde İnegöl Askerlik Şube Komutanı Bnb.Kerim Kazanasmaz ve Astsb. Üstçvş.Bayram Çelikoğlu ile yapılan görüşme. Yazar: Turhan Şahin-1299 İnegöllü

Anısının yaşatılması adına, adı Mesudiye Mahallesinde bir sokakta yaşatılmaktadır. Onun hikayesi, vatan sevgisinin ve fedakarlığın simgesi olarak gelecek nesillere aktarılacaktır.