Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nda basının demokrasi için vazgeçilmezliğini vurguladı.

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, basının toplumu doğru ve tarafsız bilgilendirmede kritik bir rol oynadığını belirterek, Gazeteciler ve Basın Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Coşkun mesajında, "Basın, çağdaş demokrasilerin vazgeçilmez bir unsurudur. Toplumun tüm kesimlerinin seslerini duyurma görevini üstlenen basın mensupları, görevlerini yerine getirirken en önemli meslek gruplarındandır," dedi.

Yerel ve Ulusal Basının Önemi

Vali Coşkun, yerel ve ulusal basının, Denizli'nin tanıtımı ve gelişiminde büyük bir rol oynadığını ve kamuoyunu aydınlatmada önemli görevler üstlendiğini vurguladı. İldeki gelişmelerin objektif bir şekilde halka ulaştırılmasının önemine değindi ve basın mensuplarının bu duyarlılıkla görev yapmaya devam edeceğine olan inancını dile getirdi.

Basın Emekçilerine Tebrik ve Takdir

Coşkun, mesajında Denizli ve Türkiye genelinde, zor şartlar altında gece gündüz demeden görevlerini özveriyle yerine getiren basın emekçilerini özellikle tebrik etti. Vali, tüm basın çalışanlarına sağlık, afiyet ve başarılar dileyerek sevgi ve saygılarını sundu.

Kaynak: İHA