Rusya'da devlet ve paralı asker grubu Wagner arasındaki gerilim Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun arabuluculuğunda sona erdi, Yevgeniy Prigojin liderliğindeki Wagner savaşçıları Rostov kentinden çekildi. Başkent Moskova'daki acil güvenlik önlemleri ise halen yürürlükte.
Wagner'in 'isyanı' ile birlikte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de 20 yıldan uzun süre önce iktidara gelmesinden bu yana en büyük meydan okumalardan biriyle karşı karşıya kalmış oldu. Putin'in bir sonraki adımının ne olacağı gibi pek çok soru ise henüz yanıt bekliyor.
Wagner'in 24 saatte sona eren isyanı kontrol altına alınmış olsa da Rusya uzmanları Putin’in olan bitenden 'daha güçlü değil, hasar almış bir biçimde çıktığı' görüşünde.
Putin, Prigojin'in hamlesine karşı, 24 Haziran Cumartesi sabahı bir halka sesleniş konuşması yaparak, Wagner’in patronu Yevgeniy Prigojin’i 'sırtından bıçaklamakla' ve ihanetle suçladı.
Rusya lideri daha sonra kamuoyu önünde gözükmedi ve isyan öncesi devlet kanalına verdiği bir röportajın haricinde yakın gelecekte bir açıklama yapması beklenmiyor. Putin isyandan önce kaydedilen söz konusu televizyon konuşmasında, Ukrayna’daki savaşın ilerleyişinden memnun olduğunu söyledi.
Moskova’daki terörle mücadele önlemleri hala yürürlükte, ancak Putin’in şu anda başkentte olup olmadığı belirsizliğini koruyor.
Bazıları, Putin’in bir şekilde, ya Ukrayna’da askeri olarak ya da Rusya içinde kendisine destek vermeyenlere karşı tepki göstereceğini düşünüyor.
Polonyalı Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Radek Sikorski, BBC’ye yaptığı açıklamada, Rus liderinin tereddüt gösterenleri 'ayıklayacağını' ve aynı zamanda daha otoriter ve daha acımasız olacağını iddia etti.