Ekonomi

Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ocak ayı yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığını duyurdu. 

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ocak ayı yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığını duyurdu. 

Yaşlı ve Engelli Vatandaşlar İçin Önemli Destek

Ocak Ayı Aylıkları Hesaplara Yatırıldı

Bakan Göktaş, ocak ayı için yaşlı ve engelli vatandaşlara toplam 3,2 milyar TL tutarında ödeme yapıldığını açıkladı. Bu ödemelerin vatandaşların hayatını kolaylaştırmak amacıyla yapıldığı vurgulandı.

Zam Farkları Şubat Ayında Yatırılacak

Bakan Göktaş, TÜİK'in aralık ayı enflasyon verileri sonrasında oluşan zam farklarının şubat ayında hesaplara yatırılacağını belirtti.

Bu ek ödemenin, yaşlı ve engelli vatandaşların ekonomik refahını artırması bekleniyor.

Toplam Ödeme Miktarları ve Sosyal Destekler

Yaklaşık 1,8 milyar TL tutarında yaşlı aylığı ve 1,4 milyar TL tutarındaki engelli aylıkları da dahil olmak üzere toplamda 3,2 milyar TL ödeme gerçekleştirildi. Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik sosyal yardım programlarının devam ettiğini ve bu programların hayat kalitelerini artırmayı hedeflediğini ifade etti.

Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini belirten Bakan Göktaş,

“Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda Ocak ayına ilişkin toplam 3,2 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık” ifadelerini kullandı.