Malzemeler:

 1,5 su bardağı özenle haşlanmış nohut (eğer konserve kullanacaksanız, iyice süzün ve durulayın, sanki tazeliğini yeniden kazanıyormuş gibi)

 2 dolu yemek kaşığı kadifemsi tahin

 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

 1 diş taze sarımsak (özenle ezilmiş, sadece aromasını vermek için)

 1 adet limonun taze sıkılmış suyu (kabuğunu rendeleyip sonradan eklemek isteyebilirsiniz)

 1 çay kaşığı, yeni öğütülmüş kimyon tohumu

 Yarım çay kaşığı ince deniz tuzu (isteğe bağlı, nohutlarınızın tuzuna göre ayarlayın)

 2-3 yemek kaşığı, buz gibi su (humusunuza ipeksi bir dokunuş katacak)

 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber (sadece bir tutam, renk katmak için)

 Birkaç dal taptaze maydanoz (sunumunuzu canlandırmak için)

Yaz Akşamlarının Hafif Tarifi Güneş Rengi Humus Yapımı! (2)

Hazırlanışı:

1. Nohutların Hazırlığı: Eğer kuru nohut kullanıyorsanız, onları bir gece önceden bol suda bekletin, sanki uyurken onları okşuyormuş gibi. Sabah uyandığınızda, yumuşayana kadar haşlayın. Eğer konserve nohut kullanıyorsanız, iyice süzün ve durulayın.

2. Malzemelerin Birleşimi: Haşlanmış nohutları güçlü bir mutfak robotuna veya blendera koyun. Üzerine kadifemsi tahini, altın rengi zeytinyağını, özenle ezilmiş sarımsağı, taze limon suyunu, yeni öğütülmüş kimyon tohumunu ve deniz tuzunu ekleyin.

3. Kremsi Harmoni: Tüm malzemeleri, pürüzsüz ve kadifemsi bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Karışım çok yoğun olursa, buz gibi suyu azar azar ekleyin ve her eklediğinizde karıştırın. Humusunuzun kıvamı harika olacak.

4. Sunumu: Hazırladığınız bu nefis humusu, en sevdiğiniz servis tabağına alın. Üzerine ince bir tabaka halinde sızma zeytinyağı gezdirin. Tatlı kırmızı biberi, sanki bir tabloya son dokunuşu yapar gibi serpin. Ve son olarak, taptaze maydanoz yapraklarını serpiştirerek sunumunuzu tamamlayın.

Afiyet olsun!

 

Kaynak: Haber Merkezi