Ankara - Meteoroloji tarafından yapılan tahminlere göre, yeni haftanın ilk üç gününde Türkiye'nin genelinde yağış beklenmiyor. Hava durumu uzmanları, Salı gününden itibaren kuzey ve batı kesimlerde mevsim normallerinde seyreden sıcaklıkların etkisini göstereceğini belirtiyor.

Yeni haftanın ilk günlerinde yağışsız hava hakim

Bu haftanın ilk üç gününde az bulutlu ve açık bir hava beklenirken, Salı gününden itibaren iç kesimlerde yer yer sis ve pus oluşabileceği uyarısında bulunuldu.

Yeni haftanın ilk günlerinde yağışsız hava hakim

Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, yeni haftanın ortasına kadar ülke genelinde yağışın olmayacağını ve hava durumunun genellikle açık olacağını ifade etti. Ankara ve İstanbul'da 3 gün boyunca yağış beklentisi bulunmazken, hava sıcaklıklarının başkentte 11, İstanbul'da 12, İzmir'de ise 19 dereceye kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

Tekin ayrıca, "Hafta ortası itibarıyla ülkemiz yeni bir yağış sisteminin etkisi altına girecek. Çarşamba günü Kıyı Ege'de başlayacak yağış, perşembe günü batı kesimlere yayılacak ve cuma gününden itibaren ise ülkemizin genelinde kendini gösterecek." şeklinde açıklamada bulundu. Halkın ani hava değişikliklerine karşı dikkatli olması ve meteorolojik uyarılara kulak vermesi tavsiye ediliyor.