ASELSAN, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile iş birliği yaparak düzenlediği "Yeşil Geleceğim, Ailem ve Ben" temalı resim yarışması ile gençleri çevre bilinci konusunda teşvik ediyor. Bu yarışma, lise öğrencilerini çevreci bir vizyon oluşturmaya ve iklim değişikliğiyle mücadeleye dikkat çekmeye yönelik.

Yeşil Geleceğim, Ailem ve Ben temalı resim yarışması

ASELSAN ve MEB, Gençlere Çevre Bilinci Aşılayan Resim Yarışması Düzenliyor

Yeşil Geleceğim, Ailem ve Ben temalı resim yarışması

Bu yılın teması, Türkiye'nin 2050 yılında net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda belirlenmiş olan "yeşil gelecek" olup, ülke genelindeki lise öğrencileri bu anlamlı yarışmaya katılma şansına sahiptir. Başvuruların son tarihi 14 Şubat 2024 olarak belirlenmiş.

ASELSAN, net sıfır emisyon hedefini gerçekleştirmek adına gösterdiği çaba ile bilinirken, bu yarışma ile genç nesillere çevre bilinci aşılamayı ve sorumlu tüketici olma kültürünü desteklemeyi amaçlamaktadır. Öğrenciler, resimlerini 2050 yılında hayal ettikleri çevreci gelecek vizyonuyla süsleyerek 14 Şubat'a kadar başvuruda bulunabilirler.

Jüri tarafından değerlendirilecek olan eserler arasından seçilecek dereceye giren öğrencilere ödülleri, ASELSAN tarafından düzenlenecek özel bir törenle takdim edilecektir. ASELSAN, teknoloji lideri kimliğiyle sadece üretim süreçlerinde değil, aynı zamanda çevre duyarlılığına odaklanarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma vizyonunu sürdürmektedir.

Bu yarışma, gençlerin çevre konusundaki farkındalıklarını artırmayı hedefleyerek, onlara çevre sorunlarına karşı duyarlı ve sorumlu bir tutum geliştirmelerine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Editör: İHSAN KURAN