Milli Eğitim Bakanlığı'nın, İHH, Eğitim Bir Sen ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü "Yetim Kardeş" projesine İnegöl Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu, her yıl destek veriyor.

YETİMLERİ KARDEŞ BİLDİLER

2023- 2024 Eğitim Öğretim döneminin başlaması ile bilikte 23 sınıfta görev alan Yetim Başkanları, her yıl olduğu gibi bu yıl da sınıflarında Yetim Kumbarası oluşturarak yetim kardeşlerine sahip çıktılar.

 

Projenin yeni eğitim- öğretim dönemi için yeniden başlatıldığı programa, Okul Müdürü Ahmet Yakışıklı, İnegöl İnsani Yardım Derneği Başkanı İlhan Tatlı, Okul müdür yardımcısı Ebubekir Çiftçi, projenin rehber öğretmeni, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Adem Gülçebi, her sınıftan bir başkan ve yardımcısı katıldı.

NURİ PAKDİL

SOSYAL SORUMLULUK

Programın başında bir konuşma yapan Okul Müdürü Ahmet Yakışıklı; Bu bir kardeşlik mesajıdır. Bu bir sosyal sorumluluk bilincidir. Nuri Pakdil Ailesi bu bilinci her eğitim döneminde ortaya koyuyor. Biz Nuri Pakdil Ailesi olarak, iaderemizden, öğretmenlerimize, velilerimizden öğrencilerimize, personelimizden hayırseverlerimize; oluşturduğumuz yardım halkası ile her yıl yetimleri kardeş bilmenin gurur ve şükrünü yaşıyoruz. Her sınıfta öğrencilerimiz harçlıklarından yetim kumbaramıza katkıda bulunuyorlar. Böylece sosyal yardımlaşmanın ve paylaşımın en güzel örneğini sergiliyorlar. Öğrencilerimizle gurur duyuyorum" dedi.

NURİ PAKDİL ÖRNEK OLUYOR

İnegöl İHH Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Tatlı da Nuri Pakdil İmam Hatip ortaokulu öğrencilerinin de katkıları ile her yıl yetimleri güldürmeye devam ettiklerini belirterek;"Yedi senedir bu özel projenin açılışını İnegöl Nuri Pakdil İmam Hatip Okulunda gerçekletiriyoruz. Okulların açılması ile bu bereketli , güzel başlangıcı yeniden Nuri Pakdil’de yapıyoruz. Mesajımız aynı: Yetimler Gülerse Dünya güler.

İnegöl Nuri Pakdil Ailesi bu projeye katkısı ile tüm okullarımız için iyi bir örnek teşkil ediyor. Yetim dostu okul, yetimleri güldüren okul Nuri Pakdil. Bu anlamlı ve özel projeye en güzel şekilde sahip çıkan Nuri Pakdil İmam Hatip Orta Okulumuzun, başta idaresi olmak üzere öğretmenlerimizi, okul aile birliğimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.”

NURİ PAKDİL İHO (2)

YETİMLERE SAHİP ÇIKALIM

Dünyada milyonlarca yetim var. Bu yetimlerimiz insan tacirleri, fuhuş sektörü gibi kötü insanların eline düşmeden, onlara sahip çıkmalıyız. Maalesef yaşanan savaşlar sebebiyle yetim sayısı her geçen gün daha artıyor.

İnegöl'de tüm okullarımızı, idarecilerimizi, öğretmenlerimizi, veli ve öğrencilerimizi, yetimlerimize sahip çıkmaya davet ediyoruz. Her sınıfın bir yetimi kardeşi var' kampanyası, değerler eğitimi kapsamında, çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren yardımlaşma ve dayanışma bilinci ile yetiştirmeyi hedeflemektedir." dedi.

Konuşmalar sonrasında Sınıf Yetim Başkanlarına, yetim kumbaraları; Başkan Tatlı ve Müdür Yakışıklı tarafından takdim edildi.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR