YKS taban puanları 2024, öğrencilerin dört gözle beklediği üniversite sınav sonuçlarının beklenenden erken açıklanmasıyla birlikte gündeme geldi. YKS taban puanları, o senenin açıklanan YKS tercih kılavuzunda yer alıyor. Ancak şu an için ÖSYM 2024 YKS tercih kılavuzunu açıklamadı. Bu sebeple yüzdelik dilim, başarı sıralamaları ve kontenjan gibi verilere de henüz ulaşılamıyor. Ancak 2023 senesinin YKS tercih kılavuzu baz alınarak YKS taban puanları ve diğer veriler hakkında bir tahminde bulunabilir. Ardından YÖK Atlas tercih sihirbazı da kullanılarak tercih işlemi yapılabilir. Peki YKS TYT AYT 2, 4 yıllık sayısal, sözel, eşit ağırlık bölümleri hangileri, YKS'den en az kaç puan almak gerekir? İşte tüm detaylar...

YKS Taban Puanları 2024

YKS taban puanları, üniversitelerin belirli bölümlerine yerleşmek için gereken en düşük puanlardır ve her yıl ÖSYM tarafından açıklanır. Bu puanlar, o bölüm için tercih yapan adayların YKS puanları ve kontenjan durumuna göre belirlenir. Adayların sıralamaları, sınav sonuçları ve önceki yılın puanları da taban puanlarının belirlenmesinde etkili olur. Her üniversitenin ve bölümün taban puanı, o bölüme olan talep ve başarı sıralamalarına göre değişiklik gösterir.

YKS TYT AYT 2 Yıllık 4 Yıllık Alan Bölümler Hangileri?

Animasyon ve Oyun Tasarımı, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Azerbaycan Türkçesi ve Edebiyatı, Basın ve Yayın, Canlandırma Filmi Tasarım ve Yönetimi, Coğrafya, Coğrafya Öğretmenliği, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Çerkez Dili ve Edebiyatı, Çizgi Film ve Animasyon, El Sanatları, Film Tasarım ve Yazarlık, Film Tasarım ve Yönetmenliği, Film Tasarımı, Fotoğraf, Fotoğraf ve Video, Gastronomi (Yüksekokul), Gastronomi (Fakülte), Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Fakülte), Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Yüksekokul), Gazetecilik, Geleneksel Türk Sanatları, Görsel İletişim, Görsel İletişim Tasarımı, Görsel Sanatlar, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı, Halkbilim, Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (Fakülte), Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (Yüksekokul), Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Hititoloji, İlahiyat, İletişim, İletişim Bilimleri, İletişim Sanatları, İletişim Tasarımı, İletişim Tasarımı ve Medya, İletişim Tasarımı ve Yönetimi, İletişim ve Tasarım, İslam ve Din Bilimleri, İslami İlimler, Kurgu-Ses ve Görüntü Yönetimi, Kültür ve İletişim Bilimleri, Kürt Dili ve Edebiyatı, Medya ve Görsel Sanatlar, Medya ve İletişim (Fakülte), Medya ve İletişim (Yüksekokul), Okul Öncesi Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Radyo ve Televizyon, Radyo, Televizyon ve Sinema, Reklam Tasarımı ve İletişimi, Reklamcılık, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler, Rekreasyon Yönetimi (Fakülte), Rekreasyon Yönetimi (Yüksekokul), Sanat Tarihi, Sanat ve Kültür Yönetimi, Sanat Yönetimi, Sinema ve Dijital Medya, Sinema ve Televizyon, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Sümeroloji, Süryani Dili ve Edebiyatı, Tarih, Tarih Öğretmenliği, Televizyon Haberciliği ve Programcılığı (Fakülte), Televizyon Haberciliği ve Programcılığı (Yüksekokul), Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türk Halkbilimi, Yeni Medya (Fakülte), Yeni Medya (Yüksekokul), Yeni Medya ve Gazetecilik, Yeni Medya ve İletişim, Zaza Dili ve Edebiyatı.

2 Yıllık Bölümler:

Adalet, Aşçılık, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Çağrı Merkezi Hizmetleri, Çocuk Gelişimi, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Geleneksel El Sanatları, Halıcılık ve Kilimcilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği, İlahiyat, Kültürel Miras ve Turizm, Marka İletişimi, Medya ve İletişim, Mimari Dekoratif Sanatlar, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Reklamcılık, Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Turist Rehberliği, Turizm Animasyonu, Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik, Uygulamalı İspanyolca Çevirmenlik, Yerel Yönetimler.

Kaynak: HABER MERKEZİ