İnegöl

Yoğun kar yağışı sonrası Bursa İnegöl Yolu trafiğe kapatıldı

Kütahya'da etkili olan kar yağışı, özellikle şehirler arası ulaşımı olumsuz etkiliyor. Domaniç ile Bursa'nın İnegöl ilçeleri arasındaki...

Abone Ol

Kütahya'da etkili olan kar yağışı, özellikle şehirler arası ulaşımı olumsuz etkiliyor. Domaniç ile Bursa'nın İnegöl ilçeleri arasındaki karayolu, yoğun kar yağışı nedeniyle ağır tonajlı araç trafiğine kapatıldı. İl genelinde dün başlayan yağış, aralıklarla devam ediyor. Kütahya Belediyesi, Eskişehir ve Afyonkarahisar'a bağlanan şehirler arası yollarında Karayolları ekipleri ile işbirliği içinde kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

"Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Domaniç-İnegöl Karayolu Trafiğe Kapatıldı"

Özellikle Domaniç-İnegöl karayolunun 1500 metre rakımlı Kocayayla mevkisinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaşmış durumda. Bu yüksek kar kalınlığı, ulaşımın güvenli bir şekilde devam etmesini zorlaştırıyor. Karayolu, ağır tonajlı araçlar için kapatılmış durumda, bu da sürücülerin alternatif güzergahları tercih etmelerini gerektiriyor.

"Kütahya'da Şiddetlenen Kar Yağışı Ulaşımı Olumsuz Etkiliyor: Domaniç-İnegöl Yolu Kapatıldı"

Gediz ilçesindeki Murat Dağı Kayak Merkezi'nde ise kar kalınlığı 11 santimetre olarak ölçülmüş durumda. Karayolları ekipleri, kar tutan bölgelerde ulaşımın aksamaması için titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Sürücülerin güzergahlarını takip etmeleri, hava durumu ve yol durumu ile ilgili güncel bilgileri alarak seyahat etmeleri önem taşıyor. Trafik ekipleri de sürücülere dikkatli olmaları, yavaş seyretmeleri ve gerekirse yol durumuyla ilgili bilgileri kontrol etmeleri konusunda uyarılarda bulunuyor. Kar yağışının etkisini sürdürdüğü bölgelerde, sürücülerin dikkatli olmaları ve güvenli bir şekilde seyahat etmeleri önem arz etmektedir.