Yunan müziğinin sevilen isimlerinden Vasilis Karras, 70 yaşında Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Hastalığına bağlı olarak tedavi gördüğü Selanik'teki hastanede nefes darlığı yaşayarak hayatını kaybetti.

Yunan müziğinin unutulmaz seslerinden biri olarak kabul edilen Vasilis Karras, Covid-19 salgınına yenik düşerek 70 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü şarkıcının ölümü, Yunanistan genelinde derin üzüntüye neden oldu.

Yunan Devlet Kanalı ERT tarafından duyurulan acı haber, ülkenin müzik sahnesinde büyük bir boşluğa yol açtı. Vasilis Karras, 70 yaşında yaşamını yitirdiği hastalıkla ilgili olarak tedavi görmek üzere Selanik'teki bir hastaneye kaldırılmıştı. Ancak maalesef, şarkıcının hastalığından kaynaklanan nefes darlığı, acı bir sonla neticelendi ve Karras hastanede boğularak yaşamını yitirdi.

Yunan müzik dünyasının "laiko" tarzının önde gelen isimlerinden biri olarak bilinen Vasilis Karras, kendine özgü tarzı ve güçlü sesiyle tanınıyordu. Uzun yıllar boyunca müzikseverler tarafından sevgiyle dinlenen sanatçı, Covid-19'un sebep olduğu sağlık sorunlarına dayanamayarak aramızdan ayrıldı.

Vasilis Karras'ın ölümü, Yunan müzik camiasında büyük bir kayba neden oldu. Sanatçının 1953 yılında Kavala'da doğduktan sonra müzik kariyerine adım attığı ve 1980 yılında ilk albümü "Alismonites Ores"i kaydettiği belirtiliyor. Uzun bir süredir kanserle mücadele eden Karras, 70 yıllık ömrü boyunca müzik dünyasına unutulmaz eserler bıraktı.

Editör: Fırat Çelik