Öğretmen atamaları 'Kabine' sonrası netleşecek Öğretmen atamaları 'Kabine' sonrası netleşecek

DEPREM TESTİNDEN GEÇEMEMİŞTİ

İnegöllülerin yoğun talepleri doğrultusunda İmam Hatip Ortaokulu ihtiyacına cevap vermek isteyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İnegöl Anadolu Lisesi'nin yeni binasına taşınmasının ardından boşalan binayı İmam Hatip Ortaokulu olarak kullanmak için harekete geçti.

Bu kapsamda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2 bloklu okul için deprem testi yaptırdı. Yapılan testlerde okulun depreme dayanıksız olduğu ortaya çıktı. Okulun arka tarafında bulunan blok hemen yıkılırken; ön cephede bulunan blok ise Sosyal Bilimler Lisesi, İmam Hatip Ortaokulu ve son olarak Anadolu Kız İmam Hatip Ortaokulu olarak kullanıldı.

TAŞIYICI KOLONLARI BİLE EKSİKMİŞ

Okulların başka binalara taşınmasının ardından depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan okul binasının yıkımı geçtiğimiz günlerde yapıldı. İnegöl'de birçok okul olarak hizmet veren okul binasının temeli ise görenlerin ağzını açıkta bırakıyor. Temeldeki taşıyıcı kolonlarından bazılarının olmadığı, temelde kullanılan betonun kalitesizliği ortaya çıktı. Teknik hataların çok olduğu okul binasının 40 yıl yıkılmadan eğitim için kullanılması hayrete düşürüyor.

YENİ OKUL EĞİTİME HAZIR

Bu arada yıkılan okulun bahçesine ise hayırsever işadamı Veysel Bakgör tarafından 24 derslikli Bakyapı Hacı Ali Bakgör Ortaokulu yapıldı. İnegöl eğitimine kazandırılan okul, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildi. Yeni okulun açılmasıyla birlikte Altıeylül Ortaokulu tekli eğitime geçecek. Ayrıca Gazipaşa Ortaokulu'ndaki öğrencilerin bir bölümü de bu okulda eğitim görecek. Yeni okula Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu idarecisi Hüseyin Albayrak'ın kurucu müdür olarak görevlendirildiği öğrenildi.