Dolar ve Euro'da Haftalık Açılış: Lira Karşısında Son Durum Dolar ve Euro'da Haftalık Açılış: Lira Karşısında Son Durum

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, İnegöl Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan toplu iş görüşmelerinin ardından kadrolu işçilerle sözleşme imzalandıklarını söyledi.

Sözleşmenin 68 kadrolu işçiyi kapsadığını aktaran Taban;

"Sözleşmeyi geçmiş yıllarda olduğu gibi 2 yıllık olmak üzere imza altına alıyoruz. Çalışanlarımız bizim için çok kıymetli. Onların verimliliğini sağlamak adına, beraberinde yaptıkları işleri daha istekli yapmaları adına kendilerine sunmuş olduğumuz şartları iyileştirmeye çalıştık. Bizler memnun kaldık. İnşallah onlarda memnun kalacaklar."

% 13 ZAM

"Bu sene yıllık ortalama olarak %12,9 bir zam gerçekleşmiş oldu. 2017 yılı için de TÜFE artışı ile beraber, 1. ayda +1 puan, 2. ayda da TÜFE +2 puan olarak bir zam ön gördük. Ben yapılan sözleşmenin hem belediyemize, hem çalışan arkadaşlarımıza, beraberinde ailelerine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

SÖZLEŞME 2 YILI KAPSIYOR

İnegöl Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin sona erdiğini aktaran Hizmet-İş Sendikası İnegöl Temsilcisi Necmettin Sarkın;

"2016-2017 yıllarını kapsayan toplu iş görüşmeleri 11 Aralık 2015'te başladı, 25 Kasım'da sona erdi. Toplantılarımız güzel geçti. Birbirimizi kırmadan bir şeyler oldu" diye konuştu.