İnegöl Belediyesi Mart ayı Meclis Toplantısı Turgay Yel başkanlığında dün gerçekleştirildi.

Şubat ayı faaliyetlerinin gösterimi ve ayın personeli seçilen 3 kişinin ödüllendirilmesi sonrası gündem maddelerine geçildi.

YENİ PARSEL SATIŞINA MHP'DEN RET

Muhtelif mahallelerde ihale ile parsel satışı maddesinin görüşülmesinde söz alan MHP Grubu Meclis Sözcüsü İsmail Karaman;

"Belediyenin durağan varlıklarının satılması konusunda tavrımız satılması yönünde olmuştur. Fakat bu satışlar özellikle arsa satışları zamansız ya da dağınık zamanlarda gelmektedir.

İnegöl'ümüzün son yıllarda en büyük sorunu haline gelen trafik ve otopark sorunu gerçeğimiz var. Kamulaştırma konusunda bugüne kadar hiçbir şey yapamadık. Çok hantal kaldık.

Sorunlar bizim sorunlarımız ve bu sorunları bizim çözmemiz gerekiyor. Bundan sonraki satışları otopark sorununu kaldırmak açısından, mahallelerde cep otoparkı oluşturulması konusunda bu tür satışlar yerine takas usulü kamulaştırmalar şeklinde gerçekleştirilmesini öneriyor, arsa satışına grup olarak ret oyu veriyoruz" şeklinde konuştu.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Belediye Başkan Vekili Turgay Yel ise,

"Biz de mahalle içerisinde bu tür yerleri mümkün olduğu kadar takaslarla otopark alanına dönüştürüyoruz ama bunlar genellikle vatandaşlardan gelen talepler üzerine oluyor.

Mesela Mesudiye'de arada kalan bir parsel var, elimizde atıl durumda olduğu için bunu satıyoruz. Başka sebeplerden dolayı olan yerler de var" dedi. Konuşmaların ardından görüşülen madde oy çokluğu ile kabul edildi.

İNEGÖL SİMGESİNE RET

İnegöl Kent Konseyi tarafından önerilen "İnegöl Simgesini Arıyor" yarışmasının uygun olmadığına karar verilirken; dağ köylerine hizmet götürülebilmesi açısından 4x4 panelvan cenaze aracı alınması, Belediye Huzurevi Müdürlüğü'ne 11+1 minibüsün alınması oy birliği ile kabul edildi.

Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı

FAHRİ HEMŞERİLİK VERİLECEK

14-15-16 Ekim 2016 tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Tarih ve Kültür Sempozyumuna iştirak eden başta Kaymakam Ali Akça olmak üzere tüm katılımcılara fahri hemşerilik payesi ve beratı verilmesi de mecliste oy birliği ile kabul edildi.