Yeni eğitim-öğretim yılında yapılacak çalışmaların planlandığı ve değerlendirildiği seminer döneminde, Altın Nesilli öğretmenler, alanında uzman farklı kurumların da desteği ile planlanan eğitim faaliyetleri ve atölye çalışmaları ile kendilerini bir kez daha güncelleme fırsatı yakaladı.

ÖĞRENEN LİDER ÖĞRETMENLER

Altın Nesil Anadolu Lisesive Altın Nesil Ortaokulu öğretmen ve idarecileri seminer döneminin ilk haftasında okulda düzenlenen eğitim alanında lider bir sivil toplum kuruluşu olanÖRAV (Öğretmen Akademisi Vakfı) eğitmenleri Gamze İnce ve Özden Ucal tarafından düzenlenen "Öğrenen Lider Öğretmen" başlıklı iki günlük eğitim faaliyetleri ile iletişim becerileri, etkili sınıf yönetimi ve ergenlik dönemi özellikleri gibi başlıkları inceleyerek planlanan etkinlikleri grup çalışmaları şeklinde uyguladılar. Tüm öğretmenler, bu eğitimlerlekendini yenileme fırsatı yakalarken aynı zamanda da yapılan grup çalışmaları ve atölye etkinlikleri ile ne kadar güçlü ve sağlıklı bir ekip olduklarını bir kez daha gözlemlemiş oldular.

Öğretmen atamalarında yeni şart belli oldu! Öğretmen atamalarında yeni şart belli oldu!

MESLEKİ GELİŞİM EKİBİ

İki gün boyunca uygulanan çalışmalar doğrultusunda bir değerlendirme yapan Altın Nesil Anadolu Lisesi Müdürü Mesut Mutlu, tüm öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen "Öğrenen Lider Öğretmen" seminerinin 2017-2018 seminer dönemi çalışmalarına nitelikli bir başlangıç yapılmasına vesile olduğunu belirterek;

"Altın Nesil Okulları olarak öğrencilerimizin sosyal ve akademik gelişimleri ile birlikte bizimle birlikte çalışan öğretmen arkadaşlarımızın mesleki ve kişisel gelişimlerini de aynı oranda önemsiyoruz. Bu sebeple Altın Nesil Anadolu Lisesi ve Mesleki Gelişim Ekibi desteği ile planlanan iki günlük eğitim çalışmaları öğretici olduğu kadar keyifli ortam oluşmasını sağladı.

Amacımız, öğretmenlerimizin dünyaya nitelikli bireyler yetiştirmelerine katkı sağlamaktır. Bu vesile ile, öğretmen arkadaşlarımızın ufkuna katabileceğimiz en ufak bir ışık bile bizim her zaman mutluluğumuz olmuştur.

Seminer dönemi çalışmalarımızın henüz başındayız, bundan sonraki günlerde de çalışmalarımızı her yıl olduğu gibi düzenli bir şekilde sürdürerek başarılı ve keyifli bir eğitim öğretim yılının ilk adımlarını atacağız" dedi. Mutlu, çalışmalarını sürdüren tüm ekip arkadaşlarına da başarı ve kolaylık dileklerini de iletti.

TASARIM MÜHENDİSİ ÖĞRETMEN VE İLETİŞİM ÇÖZÜMLEMELERİ

Ana sınıfı, ilkokul ve ortaokul öğretmenleri ise Eğitimde Kalite ve İşbirliği Platformu (EKİP) eğitmenleri Fatih Akdoğan ve Kemal Pişkiner'in desteği ile uygulanan "Tasarım Mühendisi Öğretmen ve İletişim Çözümlemeleri" eğitimleri ile mesleki bilgilerini güncelleyerek yeni eğitim-öğretim metotlarını öğrenme ve deneyimleme fırsatı buldular. Çocukların gelişim dönemi özellikleri, etkili iletişim becerileri, sağlıklı bir öğrenme ortamı planlama gibi konularla çalışmalarına başlayan Altın Nesilli öğretmenler; günümüz öğretim faaliyetlerinin vazgeçilmez bir parçası olan web 2.0 araçlarını değerlendirme ve öğrenme fırsatı buldular.

SAĞLIKLI İLETİŞİM, GÜÇLÜ EKİP

Çalışmalarını interaktif bir ortamda yürüten öğretmenler yapılan tüm atölye çalışmalarında yöneticilerinin de aralarında bulunmasından büyük keyif aldılar ve güçlü bir ekip olmanın keyfini bir kez daha yaşadılar. Bu nedenle çalışmaların önemli diğer bir yönü de Altın Nesil Okullarının yeniliğe ve gelişime açık bireyler yetiştirme konusunda idare-öğretmen arasında güçlü bir bağ olduğu mesajını vermiş olmasıydı.

TÜM ADIMLAR SAĞLAM TEMELLERE DAYANIYOR

Altın Nesil İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Serdar Acar kendisinin de katıldığı eğitim çalışmalarını değerlendirirken şunları söyledi;

"İnegöl eğitimine yön veren okulumuz yalnızca öğrencilerimizin akademik gelişimi değil öğretmen arkadaşlarımızın mesleki ve kişisel gelişimi konusunda tüm kurumlara örnek olabilecek önemli adımlar atmaktadır. Bu kapsamda uygulanan keyifli ve bir o kadar da eğlenceli eğitim çalışmaları için aramıza katılan eğitimcilerimize çok teşekkür ediyorum. Şunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmıyoruz ki değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.

Yıl boyunca uygulayacağımız eğitim-öğretim faaliyetlerini planlamadan önce biz de öncelikle kendimizi güncellemeyi ve yenilenmeyi hedefledik. Uyguladığımız etkili öğretim yöntemlerine çağın gerektirdiği yenilikleri de ekleyerek emin ve güçlü adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Düzenli ve planlı bir şekilde sürdürdüğümüz seminer dönemi çalışmalarımızla uygulayacağımız tüm eğitim-öğretim faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde gözden geçirip değerlendiriyoruz.

Kurum olarak şunu da çok iyi biliyoruz ki ailemize dahil olan tüm öğretmen arkadaşlarımız bu çalışmalarda elini taşın altına koymaktan öte tüm faaliyetleri yüreklerini katarak sevgi ile gerçekleştiriyorlar. İşte bu yüzden Altın Nesil Okulları olarak attığımız tüm adımlar sağlam temellere dayanıyor."

ÖĞRENMENİN SONU YOKTUR

Okul içi faaliyetlerin değerlendirmesi ile sözlerine devam eden Serdar Acar şunları ekledi;

"Bazı uzmanlar okulu, 'Bir neslin diğer nesle bilgi aktardığı yer' olarak tanımlar. Sadece kendi neslimizin bilgi ve becerileri bizden sonraki bir nesli geliştirmemize yeterli olmayacaktır. Bu nedenle bir gün süren Tasarım Mühendisi Öğretmen eğitiminde yeni teknolojik yaklaşımları tecrübe etme ve derslerimize entegre etme imkanı bulduk.

Bundan sonraki süreçte de ekipler halinde planlama çalışmalarımızı sürdürerek yeni eğitim-öğretim yılına ait hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Ekip olarak her yıl koyduğumuz gerçekçi ve ölçülebilir hedeflere ancak bu düzenli çalışmalarla ulaşabileceğimizin farkındayız. Bu bağlamda tüm ekip arkadaşlarıma çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum."