DİNİMİ SEVİYORUM ÖĞRENİYORUM PROJESİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü arasında imzalanarak 2 yıl önce hayata geçirilen Okul Öncesi Eğitimde Dinimi Seviyorum Öğreniyorum' projesi İnegöl'de devam ediyor.

GÖNÜLLÜLÜK ESASI DİKKATE ALINACAK

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Müftülük arasında imzalanacak protokolün ardından projenin startı verilecek. Okulların bünyesinde bulunan okul öncesinde eğitim gören öğrencilere, gönüllülük esasına göre 4-6 yaş grubu çocuklara eğitim-öğretim programı dışında dini eğitim verilecek.

22 SINIF AÇILACAK

Proje kapsamında 22 sınıfın açılacağını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, "İlçe Müftülüğü ile bir protokol imzalayacağız. Okul öncesi kayıtlarını artırmak için 2 yıldır uyguladığımız 2 önemli proje var.

Biri anasınıflarında 'Dinimi seviyorum ve öğreniyorum' projesidir. Öğrenci velileri dilekçe verirse haftada 6 saatlik olmak üzere Müftülük öğreticileri tarafından öğrenci yaşlarına uygun din dersi düzenleyeceğiz. Geçen sene sayı biraz az kaldı ama bu sene 22 tane sınıfımız oluştu."

Bursa'da Hoca İlyas Ortaokulu Mezunları 40 yıl sonra okulda buluştular Bursa'da Hoca İlyas Ortaokulu Mezunları 40 yıl sonra okulda buluştular

MÜFTÜLÜK DESTEK VERİYOR

"Bir diğeri de 4-6 yaş grubu diye Müftülüklerin direkt kayıt yaptığı ama bizim sistemimizle entegre olan bir eğitim grubu var. Müftülük 4-6 yaş grubu öğrencileri kayıt yaparak bizim programımızı uyguluyorlar, din eğitimini vermiş oluyorlar. Bunlar çok ciddi projelerdir. Okul öncesi kayıtlarda zorlandığımız durumlarda bize destek oluyor" diye konuştu.