Çal’da Asırlık Gelenek Bu Yılda Sürdürüldü Çal’da Asırlık Gelenek Bu Yılda Sürdürüldü

ARTVİNLİLERDEN BELEDİYE ZİYARETİ
Bursa Artvin Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Suat Özkan, yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile birlikte Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti.
Çarşamba günü Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette federasyona bağlı derneklerden biri olan İnegöl Şavşatlılar Derneği yöneticileri de hazır bulundu.
HER ZAMAN YANINIZDAYIZ
Federasyonun ve bağlı olduğu derneklerin faaliyetleri ile İnegöl hakkında istişarelerin yapıldığı ziyarette konuşan Bursa Artvin Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Suat Özkan, federasyon olarak İnegöl Belediyesi'nin emrinde olduklarını vurgulayarak "Bursa Artvin Kafkas Dernekleri Federasyonu olarak yönetim kurulu üyelerimiz, Kadın Kollarımız ve Gençlik Kollarımız ile birlikte yaklaşık 3 aydır bazı istişareler için Başkanımızı ziyaret etmeyi planlıyorduk.
Bugün İnegöl Derneğimizin yönetiminde yer alan ve üyeliği bulunan Başkan Yardımcılarımızla beraber kendilerini ziyaret ediyoruz. Başkanımıza bizleri kabul ettiği için teşekkür ediyoruz.
Biz federasyon olarak İnegöl'de yaşayan Artvinlilerin gerek belediyenin çalışanı veya burada yaşayan, ticaret yapan hemşerilerimizi belediye başkanımıza, burada görev yapan bürokratlara ve İnegöllü hemşerilerimize nasıl katkı verebileceklerini konuşmak üzere buradayız.
Geçmişte olduğu gibi bugün de hemşerilerimiz yerel yönetime yardımcı olmak için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Başkanımıza da biz camia olarak burada her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu, geçmişte de bu desteği gösterdiğimizi ve süreç içerisinde aynı desteği sürdüreceğimizi federasyonumuz ve yönetim kurulumuz olarak beyan etmek istiyoruz. Federasyonumuz İnegöl Belediye Başkanımız ve ekibinin her zaman emrindedir" dedi.


FEDERASYONA BAĞLI STK'LAR ÇOK AKTİF
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise İnegöl Şavşatlılar Derneği'nin de bağlı olduğu Bursa Artvin Kafkas Dernekleri Federasyonuna bağlı derneklerin çok faal ve aktif olduklarını ifade ederek:
"Keyifli ve güzel bir sohbet oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum. İnegöl'ümüzde, Bursa'mızda Kafkaslardan, Balkanlardan, Rumeli'den, Anadolu'nun değişik yörelerinden göçüp gelmiş insanların konuşlandığı bir Türkiye mozaiği, renkli bir çiçek bahçesi.
Bu renkler hem İnegöl'de hem Bursa'da ziyadesi ile yaşanmakta. Tabi bu derneklerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın da kendi örf, adet ve ananelerini yaşatmak adına yapmış oldukları faaliyetler ve etkinlikler var.
Ben biliyorum ki Bursa'mızda Artvin Kafkas Dernekleri Federasyonuna bağlı olarak çalışan derneklerimiz ki İnegöl Şavşatlılar Derneğimiz de bunlara dahil olmak üzere çok faal ve aktifler. Farklı çalışmalarla, öğrenci burslarıyla, iftar organizasyonlarıyla, aşure dağıtımlarıyla, fakir fukaranın gözetilmesiyle, velhasılı örf, adet ve ananelerin yaşatılması adına folklor çalışmalarıyla yaptıkları güzel çalışmalar var. Onlar üzerine istişareler yaptık. Kendilerine bu keyifli sohbet için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
TÜRKİYE CUMHURİYETİ OLMAZSA OLMAZIMIZ
Herkesin farklı bölgelerin insanı olmasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkemizde yaşayan her birey için olmazsa olmaz olduğuna da vurgu yapan Aktaş,
"Biz hepimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarıyız. Hepimizin ait olduğu yöreler, bölgeler var ama Türkiye bizim olmazsa olmazımız.
Nasıl ki Çanakkale'de farklı yörelerden olsa da aynı dava için çarpışmış ve şehit olmuş insanlar varsa dün 15 Temmuz'da olduğu gibi bugün de bu memleketin bekası konu olduğunda herkesin gerçekten bu değerleri dikkate alarak nasıl bu memleketi sahiplendiğini dün de gördük bugün de görüyoruz.
Zaten derneklerimizin de varlık nedeni budur. Ben bu vesile ile Federasyon Başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyor saygılar sunuyorum" ifadelerinde bulundu.
Ziyaret sonunda Artvin Kafkas Dernekler Federasyonu Başkanı Suat Özkan, Başkan Aktaş'a çiçek takdim etti. Ziyaret Belediye önünde çekilen toplu fotoğrafla son buldu.