Barok Mimarisiyle Yapılmış Ünlü Yapılar

Aşağıdaki ünlü yapılarda Barok mimari esintileri görebilirsiniz:

Genç Gazete Avustralya

Boşanmada yeni dönem: 3 yıllık bekleme iptal edildi Boşanmada yeni dönem: 3 yıllık bekleme iptal edildi

Avustralya Ulusal Müzesi (NMA)

Bu müze Acton, Canberra'da bulunmaktadır ve Neo-Barok mimarisinin en iyi modern örneklerinden biri olmaya devam etmektedir. NMA aynı zamanda tasarımda yapıbozumculuk unsurları sergilemesine rağmen, kökeni inkar edilemez şekilde Barok olarak tanımlanabilecek birçok özelliğe sahiptir. Örneğin, cesur ve renkli dış cephesi, birçok geleneksel Barok binadaki gibi göze çarpıyor. Ayrıca NMA, barok dönemin tuhaf doğasına sadık kalarak, yaratıcı şekil ve tasarımlarla yanıltıcı mimari motifleri de içinde barındırıyor.

Genç Gazete Barok

Madrid Kraliyet Sarayı

7 Nisan 1735'te tamamlanan Madrid Kraliyet Sarayı şu anda 289 yaşında ve Barok mimarisini yaşatmaya devam ediyor. Tamamlanması 16 yıl süren sarayın ilk sakini, başlattığı çok sayıda reform nedeniyle halk arasında 'Madrid Belediye Başkanı' olarak bilinen Üçüncü Charles'dı.
Genç Gazete Barok Mimarısii

Aziz Charles Kilisesi

Karlskirche olarak da bilinen St Charles Kilisesi, Viyana'daki Barok mimarisinin en ikonik örneğidir. İnşaat 1737'de tamamlanan ve 287 yaşına giren kilise, vebaya yakalananların acılarını hafifletmek için çalışan ünlü şifacı Saint Charles Borromeo'ya ithaf edilerek inşa edilmişti.

Genç Gazete 1

Caserta Sarayı

Güney İtalya'daki en gösterişli yapı olan Caserta Kraliyet Sarayı, 2 milyon metreküpün üzerindeki alanı ve 47.000 metre karelik alanıyla dünyanın en büyük kraliyet konutudur. Caserta Kraliyet Sarayı, 1752 yılında Bourbon Kralı Charles için mimar Luigi Vanvitelli tarafından Barok mimarisine göre inşa edildi.

Gennç Gazete Versay

Versay Sarayı

Versay Sarayı, hiç şüphesiz geleneksel Barok mimarisinin en belirgin ayakta kalan ürünüdür. Başlangıçta basit bir av köşkü olarak başlayan bina, 1630'larda yerini küçük bir şatoya bırakmış ve daha sonra bugün ziyarete açık olan Barok mimarisinin görkemli bir örneği olarak yeniden inşa edilmiştir. Versay Sarayı, Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor ve bu unvanı 40 yıldır elinde tutuyor.

Kaynak: Haber Merkezi