İnegöl'de 2018 yılı içinde farklı tarihlerde derelerde dört kez toplu balık ölümleri görülmesi tepkilere neden oluyor. Boğazköy barajında, Şipali, Hasanpaşa ve Kulaca deresinde yaşanan balık ölümleri Akçasu deresinde de yaşandı.

Bursa-Ankara karayolu kenarından geçen derede toplu balık ölümleri yaşandığı görüldü. Henüz nedeni bilinmeyen sebepten dolayı yüzlerce balık telef olurken, çok sayıda balık kıyıya vurdu.

VATANDAŞ ENDİŞELİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1 Mayıs' vurgusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1 Mayıs' vurgusu

Deredeki toplu balık ölümleri vatandaşları endişelendirdi. Olayın yaşandığı dere suyunun kirli akması ve pis kokması dikkatlerden kaçmadı. Balık ölümleri ile ilgili olarak vatandaşların ihbarı üzerine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri derede inceleme yaptı, dereden ve balıklardan numune alındı.

DERE KİRLİ AKIYOR

Balık ölümlerinin sebebinin araştırılmasını isteyen çevre sakinlerinden 21 yaşındaki Sinan Coşartekin, "Dere uzun zamandır kirli akıyor. Biz bu dereden tarım alanlarımızı suluyoruz. Derenin üzerinde köpüklerde görülüyor. Bunun nedeni dereye atılan kirli atık yada kirli madde. Bu sebeple derede balık ölümleri yaşandı. Endişeliyiz. Bu dereden küçükbaş hayvanlarda su içiyor. Yetkililerin, Balık ölümlerinin sebebinin araştırılmasını istiyoruz. Dereyi kirletenlerin bulunup cezalandırılması gerekiyor" diye konuştu.